perjantai 18. joulukuuta 2009

Talvi tuli ja kohta tulee joululoma


Näin kauniilta näyttivät omenapuut pihassamme tänään iltapäivällä. Ihanaa, että pakkaset ja talviset kelit jatkuvat. Kaikki lapsemme rakastavat kunnon talvea ja miehenikin on vanhemmiten oppinut tykkäämään kunnon talvesta. Koirakin tykkää, kun on kuivaa eikä iänikuista märkää.

Ennen joululoman alkua meillä on kolmet joulujuhlat. Kuopuksen puurojuhla jäi harmikseni väliin kuopuksen korkean kuumeen vuoksi. Kaksostyttöjen perinteinen joulujuhla oli tänään ja maanantaina on esikoisen koulun ala-asteen joulujuhla. Koulujen ja kerhojen joulujuhlissa on aina mukava tunnelma. Pientä esiintymisjännitystä, joulujuhla-asuja, juhlakampauksia... Mielestäni joululoma ei ala ilman koulujen ja kerhojen juhlallisuuksia. Kolmesta joulukirkosta kuopuksen oma jäi väliin hänen sairastumisensa vuoksi, joten kuopus ja minä osallistumme kaksosten joulukirkkoon. Kiva mennä, sillä on heidän luokkansa vuoro esittää joulukuvaelma.

Joulua tulee kotiin joka päivä pikkuisen enemmän. Saan itsetehtyjälahjoja valmiiksi ja ne matkaavat eteenpäin saajilleen. Joulukortteja putoilee postiluukusta ja kerään niitä takanreunalle iloiseksi riviksi. Hedelmäkulhon vaihdoin jo joulukuun alussa Gantin kauniiseen punaiseen posliinikulhoon. Pidemmän aikaa olen ostanut vain jouluajan hedelmiä. Joulun jälkeen voi taas ostaa niitä vakihedelmiä. Tänään sidoin kanelitankoja nipuiksi ja aloin pistellä neilikoita appelsiineihin. Lapset halusivat auttaa ja suunnittelemani koristekuvio muuttui piikkisiaksi. Ei se haittaa, pääasia on hyvä tuoksu ja kauniin jouluiset hedelmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti