keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Kurkistus jouluiseen pikkuveljen huoneeseen


Joulu on saapunut kuopuksen huoneeseen. Pieni valkoinen kuusi on lipaston päällä, ettei se jää autojen, legojen ja junaratojen alle. Siskoni vihjaisi ihanista poliisi-ja paloautokoristeista ja pitihän minunkin käydä sellaiset hakemassa. Nyt on serkuksilla kaikilla samanlaisia koristeita. Nalle Puh -koristeet ovat jo muutaman joulun takaa ja autoilla ajavia joulupukkeja ostan silloin kun niitä näen.


Lipastolta on raivattu valokuvat joulukoristeiden tieltä. Lipaston olen ostanut nettikirppikseltä. Hiomisen ja usean maalikerroksen jälkeen tästä mäntypuisesta lipastosta tuli juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Lipastossa säilytetään kaikenkokoisia pikkuautoja ja autotarvikkeita esim. liikennemerkkejä. Pottery Barn:in joulusukka on löytö Ebaystä. Junakuviointi tekee siitä pikkupojalle rakkaan.


Sänky on mieheni lapsuuden sänky ja muutaman muunkin ennen häntä. Ikää sängyllä on lähes sata vuotta. Sänky kunnostutettiin ammattilaisella ja aikaisemmin jatkettava sänky muutettiin kiinteästi 150cm pitkäksi. Näin pitkätkin sivut ovat kauniit. Gantin tyynyt sängyllä olen - vaaleansinistä lukuunottamatta - ostanut käytettyinä pikkuhiljaa. Vaatekaappi on isotätini vanha ja aivan täydellisen kokoinen pienen pojan vaatekaapiksi. Ennen entisöintiä mahonkiviillutettu kaappi oli huonossa kunnossa, mutta entisöinti teki kaapille ihmeitä. Palloja säilytetään nalle-verkkosäkissä, ettei pieni koiranpoika syö niitä rikki.


Hyllyt jäivät asunnon edelliseltä asukkaalta ja ne palvelevat mainiosti leluhyllyinä. Taso ja laatikosto ovat Ikeasta ja tuolit ovat aidot Aallon lastentuolit. Niiden ostaminen kirpaisi, mutta onhan kysessä desingklassikot. Sitäpaitsi näiden lastentuolien istuinkorkeus on todella hyvä - menee vielä aika isollekin lapselle. Ikkunassa on muovinen juna-aiheinen jouluvalo, minun silmiini kitschiä, mutta kuopuksen mielestä kiva.

2 kommenttia: