sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Huovutetut lapaset

Kaikilla kolmella tyttärellämme on vaaleat tekoturkit parempina takkeina. Kaksostytöillä on luonnonvalkoiset lyhyet turkit ja esikoisella on vaaleanruskea kukkakirjailtu pitkä tekoturkki. Nyt päätin, että turkit saavat vihdoinkin kauniit käsineet seurakseen. Naapurintytön kauniista huovutetuista lapasista innostuneena, minäkin päätin neuloa huovutetut lapaset. Elämäni ensimmäinen huovutustyö.

Neuloin Novitan Huopasesta sukkapuikoilla 7 (minulla ei ole isompia) netistä löytämäni ohjeen mukaan Pirkka-ohje. Koko = lapsi.

Ohjeessa neuvottiin laittamaan pakastepussi peukaloihin pesun ajaksi. Voi, kun siinä ohjeessa olisi sanottu, että pieni pala riittää. Minä tietämätön kun tungin kokonaisen hedelmäpussin peukaloon. Ja tältä ne näyttivät tullessaan pesukoneesta. Voi itku! Ekan pesukerran jälkeen lapaset olivat hyvän kokoiset esikoiselleni (ja peukalot olisivat voineet olla vaikka kipsattu).

Uudestaan pesukoneeseen ja peukaloihin vain pieni pala muovia. Nyt lapaset ovat hyvän kokoiset kaksostytöille. Peukalot ovat vieläkin liian isot (=leveät). Onko kellään mitään neuvoa, miten pienennän (=kavennan) vain peukalon? Pitäisikö vain leikata osa peukalosta pois?

Nyt teen vielä kaksi paria huovutettuja lapasia, että kaikilla tyttärilläni on sellaiset. Ehkäpä jo toinen tai viimeistään kolmas pari on onnistunut.

Uskomattoman kauniita huovutettuja lapasia esiteltiin Villa Valkoisen blogissa. Käykääpä kurkkaamassa kauniit huovutetut lapaset. Taidan itsekin huovuttaa kukan koristeeksi lapasiin

2 kommenttia:

  1. koita pestä toisen karran, ehkä peukalo huopuu sitten hyväksi!

    VastaaPoista
  2. Etsin huovutettujen lapasten ohjeita ja onneksi löysin tänne! Nuo peukalot on mainiot.. vedet valuu silmistä ja maha kippuralla.. taatusti noin olisi käynyt meilläkin mutta kiitos vinkistä!

    VastaaPoista