keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

ristipistoja pellavalle


Muistatteko, kun kerroin ostaneeni kirppikseltä pellavaisia kaitaliinoja? Leikkasin kaitaliinan neljään osaan, joten kolmesta kaitaliinasta sain 12 lautasliinaa. Pelkät valkoiset lautasliinat näyttivät tylsiltä, joten innostuin kirjailemaan niihin nimikirjaimet ristipistoin. Kanavakankaan (kutsutaanko sitä sillä nimellä) avulla pistelin kirjaimet vanhasta ohjeesta.

Lautasliinoista ei tullut neliön vaan suorakaiteen mallisia, joten ompelin pitsin yhteen reunaan. Minulla oli kotona tämä kaunis, jonkun käsinvirkkaama pitsi, jonka olen vanhasta tyynyliinasta pelastanut. Siitä riitti pitsiä kahteen lautasliinaan. Mielestäni tuli kauniit, vaikkakin ehkä punaisten ristipistojen johdosta hieman jouluiset ;) Nyt täytyy tosissaan etsiä vanhoja käsinvirkattuja pitsejä kirppikseltä, jotta loput kymmenen lautasliinaa saavat pitsit reunaansa :) Ai niin ja yhdeksän lautasliinaa odottaa nimikirjaimia.

Yhdessä kaitaliinoista oli Ikean-lappu kiinni. Sanoisin, että melkoinen muutos, vai mitä :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos Mun Tekemä! Vanhoja käsintehtyjä pitsejä vain on vaikea löytää. Olen niin kärsimätön ja valmista pitäisi saada heti :)

    VastaaPoista