sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ommeltuja pussukoita pellavasta

Innostuin tänään ompelemaan pellavaisia kangaspusseja. Meillä on eteisessä remontti menossa. Mies on purkanut tuulikaapin ja piilottanut sähkökaapin uusien ovien taakse. Myös eteisen lipasto ja valaistus on työn alla. Kaapin hakumatkalla Ikeasta tarttui mukaan tällaiset ihanat koiran häntä -koukut. Toiseen laitetaan panta ja hihna ja toinen saa roikottaa kakkapusseja.

Kakkapusseille ompelin pellavasta pussukan. Tämä pellavakankaan pala on jäänyt aikoinaan yli yhdestä verhosta ja nauha on kierrätetty jostain. Nappaan aina kaikkien pakettien nauhat talteen :) Tekeeko kukaan muu tällaista? Nyt vain täytyy keksiä, mihin kohtaan nuo hauskat häntäkoukut asennetaan.

Täällä kotona lasten huoneet sijaitsevat kapean käytävän varrella. Käytävän päähän on rakennettu kaappi kierrätysmateriaaleista. Kulumia peittämään maalasin aikoinaan ovet liitutaulumaalilla. Liitutaulusta tuli heti huippusuosittu omien lasten ja heidän kavereidensa keskuudessa. Oviin on piirretty teeman mukaisia juttuja esim. joulu sekä harjoiteltu englannin sanakokeisiin tai kirjainten kirjoittamista, riippuen tekijän iästä.

Liiduille ja taulun pyyhkimiseen tarkoitetulle sienelle ei ole ollut hyvää paikkaa, joten ompelin niillekin pellavasta pussukan. Pellavakangas löytyi omista varastoista ja nauha on kierrätetty ;) Tähän pussukkaan voisi vielä tildamaisesti kirjailla "liituja". Mutta se jää myöhemmäksi, nyt täytyy alkaa suunnitella vappujuhlia :)

Aurinkoista alkavaa viikkoa teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. tätä blogia on ihana lukea. aina jotain uutta tehtynä mistä saa inspiraatiota itsekin.nostan vielä hattua siitä kuinka usein blogiasi kirjoitat vaikka monta lasta talossa ja paljon muutakin työtä.hyvää vappua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle, anonyymi! Kommenttisi sai minut niin iloiseksi. Olen mykistynyt blogilleni antamistasi kehuista, kiitos. Olen luonteeltani sellainen, etten oikein osaa olla tekemättä mitään. Onneksi minulla on mies, joka osallistuu kaikkiin kotitöihin. Näin minulle jää enemmän aikaa myös kaikkeen puuhasteluun :) Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista