lauantai 4. tammikuuta 2014

valkoiset pitsineulesukat

En ole pitkään aikaan tehnyt pitsisukkia muussa kuin vastasyntyneiden koossa, joten oli jo korkea aika tehdä sellaiset vaihtelun vuoksi. Nämä sukat löytyivät aattona Mumun paketista :)
Tämä sukka on mukaeltu Novitan ohjeesta, joka on joskus julkaistu Pirkka-lehdessä. Ohjeesta poiketen minulla oli 56 silmukkaa ja reikien väliset oikeat silmukat kudoin nurjiksi silmukoiksi. Helmet, samettinauhan ja virkatun pitsireunan jätin pois.
Lanka Novitan 7veikka ja sukkapuikot 3,5. Minusta näistä tuli kauniit sukat :) valkoinen lanka ja pitsineulekuvio on mielestäni aina varma valinta :) Pitsineuleen oppi nopeasti ulkoa ja se toi tarvittavaa vaihtelua sukkien kutomiseen. Tämä malli pääsee joskus uudestaan puikoille. Ainakin 7veikasta toteutettuna tuli nopeasti valmista :)
Ensi kerralla esittelyvuorossa pikimustat sukat, hui! Rentoa lauantaita tänne eksyville :)

4 kommenttia:

 1. Todella kauniit. En ole koskaan kutonut pitsisukkia, mieli kyllä tekis. Aloitus tuntuu vain niin vaikealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Rohkeasti vain pitsineulesukat puikoille :) saa näyttävän näköistä yllättävän vähällä vaivalla ja tuo vaihtelua perussukkien neulomiseen. Suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 2. Olet oikeassa; pitsineulekuvio ja valkoinen lanka ja lopputulos on aina upea! Niin kuin nämä tekemäsi. Todella kauniit! Ja käsialasi on niin kadehdittavan kaunista myös.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista sanoistasi SannaKoo!

  VastaaPoista