sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Vaniljakierrepullia

Täällä ovat puikot kilisseet, kun olen kutonut lapsille pipoja ja joululahjaksi sukkia. Kaksi paria sukkia odottelee lankojen päättelyä ja pipot ovat ihan kesken. Niinpä päätinkin viimeistellä jo hyvän aikaa odottaneet vaniljapullien raakileet.
Näihin pulliin tarvitset pullanruskeaa lankaa sekä täytteeseen joko beigeä tai keltaista. Tee kaksi nauhaa. Itse virkkasin pullanruskealla 65 ketjusilmukkaa ja kaksi kerrosta puolipylväitä (pituus n. 35 cm) sekä beigellä 50 kjs ja yhden kerroksen puolipylväitä ja toisen kerroksen pylväitä (pituus n. 24 cm). Täyte on siis lyhyempi ja leveämpi kuin taikina. Päättele täytteen langat, mutta hyödynnä taikinan langat pullan kokoamiseen. Kannattaa siis jättää pitkähköt langat taikinakappaleille.
Näihin voisi vielä ommella lasihelmiä sokerirakeiksi, mutta ovat herkullisia näinkin. Lapset ovat tyytyväisiä, kun saivat pitkästä aikaa uusia herkkuja leikkeihinsä. Kahvin ja pullantuoksua teillekin sunnuntai-iltaan. Nyt jatkan pipon kutomista.
I have been knitting woolly hats for our children and socks for christmas presents. But instead of finishing them I decided to finish the buns that I crocheted quite some time ago. You could still sew glass pearls on top of the buns (make believe sugar) but I believe that they are as delicious just like this. Our children were happy to get new delicacies.

5 kommenttia:

 1. Oi! Herkullisia pullia! Täytyy ´leipoa´ tälaisia jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea! Teillä on ihania herkkuja:)

  VastaaPoista
 3. "Pullanruskea lanka"! Mikä ihana sana !!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille ihanille kommentoijille! On kiva saada palautetta aikuisilta. Mies ei näitä herkkuja juurikaan kommentoi ja lapset ovat tyytyväisiä niin vähään.
  Kiva Marjutti, että pullanruskea lanka sai sinut hyvällä mielelle. Mielestäni se kuvaa hyvin tuota ruskean sävyä :)

  VastaaPoista
 5. Ihania nämä Sinun herkkuvirkkauksesi! Imin blogistasi inspiraatiota itseeni ja tein omia versioitani näistä, blogisi on ihana :) Kiitos kaikista kivoista ohjeistasi! :)
  http://arkea-eri-vareissa.blogspot.fi/

  VastaaPoista