maanantai 11. lokakuuta 2010

Perunasato ja sukkia

Istutin keväällä koemielessä vanhan kotimme parvekkeelle perunoita, viisi siemenperunaa. Kesällä muutossa siirsimme myös istutuslaatikon uuden kodin pihalle. Perunat eivät koskaan kukkineet, mikä enteili heikkoa satoa. Mutta että 5 l:n perunakappakin oli liian iso, oli yllätys. Vähän, pieniä, mutta muuten kauniita ja hyvän makuisia perunoita. Seuraava perunaistutus tehdään ensi keväänä mökille - vaikkei siellä vielä mitään kasvimaata olekaan.

Olen myös ahertanut villasukat valmiiksi. Esikoisen raitasukat, jotka tein jämälangoista. Lankoina 7veikka jättiraita ja kanervan värinen. Resori ensin 1o kiertäen, 1n ja sitten poikkeuksellisti 3o, 1n. Jämälankojen käyttö oli muuten hyvä idea, mutta jouduin ostamaan uuden kanervan värisen kerän, sillä toisesta sukasta jäi kärkikavennuksen verran uupumaan.Pidän sukken värityksestä.

Neiti A:n sukat, lankana Nalle Kukkaketo. Onko tyttömäisempää värisekoitusta olemassakaan? Resori 1o kiertäen, 1n. Minä todella tarvitsen ne pyörösukkapuikot. Jokaisen puikon viimeinen nurja silmukka on venynyt.Muuten kauniit perussukat. Neiti B tarvitsee vielä samanlaiset.

Kuopuksen palomiehen sukat ovat myös valmiit. En koskaan löytänyt silitettävää paloautoa, mutta löysin kylläkin kolmen setin hälytysajoneuvoja. Kaikki pitää kiinnittää, sanoi kuopus. Pahoittelen tärähtänyttä kuvaa, mutta pienen miehen jalat eivät pysyneet paikoillaan - hätätilanne päällä... autoilla...

1 kommentti:

  1. Tuo nalle kukkaketo ruusu on todellakin yksi parhaimia väriyhdistelmiä, mitä Novitalla on, mutta nythän sitä ei enää valikoimissa ole. Kannattaa laittaa Novitalle palautetta, että ottavat sen uudestaan valikoimiinsa asap.

    Ruusun ikuinen käyttäjä (jos sitä vain olisi)

    VastaaPoista