perjantai 8. lokakuuta 2010

Mökin vessa


Mökin vessa näyttää nyt tältä ja sen koko on 210 cm * 120 cm. Laatoittaa ei voi vielä, sillä lattian betonivalun täytyy ensin kuivua ja siihen menee ainakin kuukausi. Katto on jo paneloitu, mutta halogeeneja ei ole vielä asennettu. Minä kuitenkin suunnittelen jo kovaa vauhtia vessaa. Seinälaataksi tulee valkoinen, pinnaltaan hieman epätasainen laatta. Olisin halunnut saman sarjan sileän ja kapean boordilaatan, mutta sen valmistus on lopetettu. Täytynee laittaa lista boordilaatan tilalle. Lattialaattaa ei ole vielä valittu. Seinät laatoitetaan vain n. 130 cm:n korkeuteen ja yläosa tapetoidaan.Pidän todella paljon kukista sisustuksessa (varsinkin maalla), niinpä vessaankin tulee kukallinen tapetti. Löysin näin kauniin tapetin Laura Ashleyltä. Tapetin nimi on osuvasti Summer Palace. Hauskaa.

Vessaan ei tule varsinaisia kylpyhuonekalusteita, vaan valmis puutaso ostetaan rautakaupasta. Tasoon upotetaan soikea käsienpesuallas ja löytämäni aivan ihana hana (hanan kuva Axor:in omasta esitteestä). Tason alle tulee samasta materiaalista hylly ja siihen rottinkikoreja. Nurkkaan pöntön viereen suunnittelen laittavani Ylivieskan Puuseppien kapean ja korkeahkon lasivitriinin. Ajattelin vaihtaa sinisen ylätason sävy sävyyn tason kanssa. Vitriini saa myös kauniin uuden vetimen ja lasioven sisäpuolelle kankaan. Vitriinistä en saa nyt tähän hätään kuvaa (on autotallissa tavaravuoren takana). Toivottavasti vitriini mahtuu vessaamme. Peili ja peilin valo on myös mietinnässä. Ai niin, ja meillähän on jossain säilössä yksi aika romanttinen kukkapiirros. Onpa kivaa kaikki tällainen suunnittelu.

3 kommenttia:

 1. Pääsinpäs taas kyläilemään pitkän tauon jälkeen! Kotikoneen kanssa on ollut ongelmia, en ole päässyt kaikkiin blogeihin ja viimeistään kommentointi on kaatanut koko systeemin. Vaan nyt onnistuu taas - tai ainakin tänään.

  Aivan ihana "mökki" teille on tulossa! Mielenkiinnolla seuraan sen edistymistä! Suunnittelu on remppa- ja rakennusprojektien kiehtovin osuus - joskus tosin tuskastuttavakin, kun vaihtoehtoja on niin vietävästi. Oma mielikuva auttaa kummasti, ei mene hörhöilyksi... Kaikki nuo aiemmatkin kommenttisi kertovat, että näet sielusi silmin valmiin talon - upeaa!

  Päätin, että jaksotan siivousurakkaani lukemalla aina jonkin suosikkini viimeisimpiä kuulumisia - palkinto ja oivallinen motivaattori! :o)

  Ihanaa, auvoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista sanoistasi! Ja kiva, että olet taas päässyt lukemaan blogeja.

  "Mökki" on kaikille perheessämme todella tärkeä ja välillä tuntuu, että se on meidän "ykköskotimme", varsinkin nyt kun asumme vuokralla ja verrattain ahtaasti. Lapsemme (=4. polven helsinkiläiset) haluaisivat muuttaa maalle pysyvästi, mutta se ei valitettavasti ole käytännössä mahdollista.

  Pirteää syksyistä viikkoa sinulle!
  t. Fanny

  VastaaPoista
 3. Voi sentään tätä bloggeria. Yritän jo kolmatta kertaa saada kommentin lähtemään.

  Vessasuunnitelmasi näyttävät tosi ihanilta! Innoissani seuraan sitä, sillä täälläkin on kylppärin laittaminen ajankohtaista. Kadehdin tuota tapettia, kun meillä joudutaan tietysti laittamaan kaakelointi koko seinälle, kun siellä on myös suihku. Nyt pitäisi minunkin päättää kaakelit, sillä remontti alkaa parin viikon päästä.

  Intoa sinnekin remonttiin!

  VastaaPoista