perjantai 10. huhtikuuta 2015

virkattuja koreja juuttilangasta

Ostin pari vuotta sitten Snurresta juuuttilankaa tarkoituksena tehdä tabletteja. Sain aikaiseksi 1,5 tablettia ja sitten työ tyssäsi. Kädet joutuivat koville, kun virkkaa tasaista juuttilangasta. Lisäksi lankaa olisi tarvittu pari kerää lisää, jotta olisin saanut kuusi tablettia. Niinpä keskeneräinen työ jäi pyörimään lankakoriin :)
Kiirastorstaina havahduin, että lasten pääsiäisyllätysten pahvimunat ovat maalla, mutta me vietämme pääsiäisen kaupungissa. Lapset tarvitsivat pienet korit t.m.s., joihin yön aikana voisi ilmestyä suklaamunia :) Kauppojen tarjonta oli pettymys - löysin vain liian kalliita, liian pieniä, liian isoja ja liian särkyviä vaihtoehtoja.
Sain idean juuttilankakoreista :) Tabletit purkuun, juuttilangan punnitus ja korien tekoon. Noin puolesta kilosta ohuempaa juuttinarua sain kutosen koukulla kolme koria. Lanka ei riittänyt neljänteen koriin, mutta onneksi kotoa löytyi yksi pahvimuna, joka sitten täyttyi herkuista pikkuveljelle :)
Liberty-kuviollista nauhaa minulla oli ompelulaatikossani. Olin hamstrannut sitä Pariisista viime keväänä ja hyvä niin, sillä nyt se tuli tarpeeseen. Silitin vinonauhan auki. Tuo pikkukukallinen nauha sopii mielestäni täydellisesti näihin harmaisiin koreihin. Jäin koukkuun näiden tekemiseen, huomenna haen lisää juuttinarua ;) Ihanaa alkavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hienoja koreja! Menee koristeena ympäri vuoden. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kauniista sanoistasi, Jonna. Kyllä, näitä voi käyttää ympäri vuoden :)

    VastaaPoista