lauantai 4. huhtikuuta 2015

tipujen talo

Jo kaksi vuotta sitten ihailin ihanassa Valkoisen Talon Tarina -blogissa suloistakin suloisempaa pääsiäistipujen mökkiä. Minun piti tehdä tämä jo viime pääsiäiseksi, mutta se jäi. Nyt viimein sain askarreltua meille oman Tipulan :) Kiitos Mrs S:lle idean jakamisesta :) Harmi ettei hän enää päivitä blogiaan, niin kivoja juttuja siellä oli.
Minua oikeasti hirvitti, miten mahdan onnistua pääsiäistipujen talon kanssa, mutta kun vain ryhtyi toimeen, niin sehän valmistui lopulta ihan huomaamatta :)
Pahvista tein talon, jonka päällystin kuitupaperilla. Pajunkissojen oksia pätkin sopivan mittaisiksi ja liimasin kuumaliimalla taloon kiinni. Ympärille pari kierrosta juuttilankaa ja sitten tökin pajunkissallisia oksia langan ja mökin väliin. Tiput ja perhoset ovat Tigerista, tosin molempiin lintuihin liimasin ylimääräiset höyhenet. Katolla vanha linnunpesä, jonka olen joskus jostain pääsiäiskoristeesta napannut talteen. Pussillinen luonnollisen värisiä höyheniä kaupasta. Suuaukkoon liimasin edellisestä askartelusta ylijääneen puolikkaan kananmunankuoren, johon toinen linnuista pääsi majailemaan. Nyt tarvitaan enää kuivattua heinää jostain.
Tipujen talo on asetettu hopealautaselle koristamaan ruokapöytää. Miestä tuo söpö pikku Tipula hymyilyttää, mutta lapset ja minä olemme ihastuksissamme. Maljakossa keltaisia tulppaaneja ja hiirenkorville päässeitä omenapuun oksia. Itse tykkään todella paljon pöydän pääsiäiskoristeista :)
Ihanaa ja rentoa pääsiäistä teille kaikille! Itse nautin suunnattomasti näistä vapaapäivistä. Kahden seuraavan päivän ohjelma on herkullista ruokaa oman perheen kesken ja touhuamista täällä kotona :):):)

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana! Blogistania on täynnä toinen toistaan ihanampia ideoita, kun vaan olisi aikaa toteuttaa niitä enemmän :)

   Poista
 2. Tosi ihana mökki! Minä olen katsellut ihan sitä samaa joskus myös siellä valkoisen talon tarina blogissa että siinä ois kiva idea kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana mökki! Minä olen katsellut ihan sitä samaa joskus myös siellä valkoisen talon tarina blogissa että siinä ois kiva idea kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele :) Hauska kuulla, että muutkn ovat ihailleet samaista mökkiä ;)

   Poista
 4. Mukavaa pääsiäisen aikaa sinne :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten söpö mökki!
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Sinulle ja perheellesi myös hyvää pääsiäisen aikaa :)

   Poista