maanantai 10. helmikuuta 2014

laiskan neulojan sukat huoneen väreissä

Eilen valmiiksi saamani villasukat sopivat sävyiltään hyvin kaksosten huoneeseen. Vai mitä mieltä olet, kun sukat ovat tuolla alasängyllä :)
Nämä ovat laiskan neulojan villasukat, sillä otin pieneksi käyneet yksiväriset liilat villasukat ja purin ne ylimääräisiin kavennuksiin asti. Koska lankakoristani ei löytynyt sopivan sävyistä lankaa, purin toiset liian pienet villasukat, joista hyödensin kaksi väriraporttia. Tätä tekotapaa voin suositella ainoastaan vähän käytetyille sukille. Lanka ei missään nimessä saa olla kulunut.
Kiharan langan kutominen on ihan oma taiteenlajinsa. Onneksi käsialani on kireää, joten langan saa oiottua jokaisella silmukalla. Oikeaoppisesti lanka kai tulisi ensin pestä, jotta kiharat oikenee.
Koska sukanvartta ja kantapäätä ei tarvinnut nyt tehdä, vaan hyödynsin vanhat, sain uudet sukat parissa tunnissa. Näppärää, eikös juu :) Tosin valmiita, pinnaltaan epätasaisia sukkia liotin ensin Marseille-saippua vedessä, sitten pesin koneessa ja kuivina vielä silitin. Lanka Novitan 7 veljestä, sukkapuikot 3,5.
Nyt lähden jumppaan, teille lukijoille toivotan mukavaa maanantai-iltaa :)

3 kommenttia:

 1. Hauska idea tehdä uudet sukat :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Marita :) Idea lienee peräisin ajalta, jolloin oli pulaa kaikesta ja kaikki piti kierrättää ja käyttää uudestaan. Itse olin vain laiska ja halusin hyödyntää varret ja kantapään.

  VastaaPoista
 3. Heippa!
  Me vanhat olemme aina kierrättäneet sukan varret. Hyvä, että nuoremmatkin ovat omaksuneet kätevän konstin. Pieni vinkki: kun purat lankaa vanhasta neuleesta, kieputa se valmiiksi silityslaudan päähän. Sido "vyyhti" kunnolla parista kohdasta ja höyrytä lanka kevyesti vyyhtiä kääntämällä. Anna jäähtyä laudalle kiristettyna ja nyt sinulla on sileää lankaa. Pääset heti hommiin, eikä tarvitse odottaa pestyn langan kuivumista.

  VastaaPoista