sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lihapullia ja pastaa

Liedellä porisee tänä iltana fusillit ja lihapullat. Fusillit on virkattu ja lapset ilmoittivat heti ykskantaan, että nämä (n. parikymmentä kappaletta) ei riitä, vaan niitä tarvitaan lisää. Ja minähän lupasin tehdä. Ohjeen voin laittaa myös teille, jos haluatte.Lihapullat olen huovuttanut hahtuvaisesta lämpimän veden ja saippuan avulla. Olisi ehkä pitänyt olla vaaleamman sävyistä ruskeaa, etteivät näyttäisi noin tummilta. Kamera tosin myös tummentaa sävyä. Huovuttaminen ei sittenkään ollut vaikeeta, ja koska kaikki kolme tytärtäni innostuivat myös huovuttamaan, saimme lihapullia heti koko pannullisen.Fusillit on otettu kiehumasta ja odottavat nyt lävikössä pääsyä lautaselle. Inspiraation tähän ruokalajiin sain täältä. Tarkoitus on vielä tehdä herneitä huovuttamalla, mutta niitä tarvitaan paljon ja neiti A:n toiveesta niiden pitää olla tölkissä. (Tölkki mietintämyssyssä). Pieni - ihan kuin oikea - Heinz-pullo on löytö pienestä espanjalaisesta lelukaupasta viime kesäiseltä lomamatkalta. Minä aina sorrun lelukaupoissa kaikkeen leikkikeittiöön sopivaan.

Kiitos jälleen kaikille kommentoijille. Olen aivan mykistynyt saamastani palautteesta. Uudet lukijat - tervetuloa! Rentouttavia hetkiä leikkiruokien parissa ja hyvää viikkoa kaikille.

3 kommenttia:

 1. Mä en voi kuin huokailla taas täällä. Noilla olisi tosi kivaa leikkiä

  VastaaPoista
 2. voi on kyllä ihania pitää alkaa jossain vaiheessa itekkin tehtailemaan kaikkia tommoisia et laita vaan ohjeen tulemaan ja laita noista karkeista myös...

  VastaaPoista
 3. Yllätyksellistä Ystävänpäivää!!
  Lihapullat, ehkä herneetkin, syntyvät helpoimmin, kun pyörittelee hahtuvalangasta pieniä lankakeriä ja huovuttaa ne pesukonneessa.

  VastaaPoista