perjantai 28. marraskuuta 2014

vaaleanpunaiset huovutetut lapaset

Tytöille olin jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni vaaleanpunaiset huovutetut lapaset ja tässä ne nyt ovat. Ulkokuvat ovat viime viikonlopulta, kun maassa oli vähän lunta.
Lanka on Dropsin Eskimo, sukkapuikot 7, silmukoita riittää 28. Taas tein ensimmäisenä valmistuneen lapasparin liian isoksi, en ilmeiseti koskaan opi.
Neiti B toivoi lapasiin lumiukkoa ja googlen kuvahaun (crochet applique snowman) löysin hauskoja lumiukkoa. Kuvan perusteella virkkasin lumiukon, yksityiskohdat hopeisella langalla :) Neiti A taas halusi jotain yksinkertaista, joten hänen lapasiin kirjoin samalla hopeisella langalla tuollaisia tähtiä / kukkia / lumihiutaleita. Niitä ei oikein erota valokuvassa, mutta luonnossa näyttävät kauniilta.
Lapaset on hyviksi havaittu. Nyt vain kiitos ne lumiset talvikelit tänne :)
Iloista pikkujouluviikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Voi kun kauniit! Olen just neulomassa huovutettuja lapasia itselleni ja ajattelin kokeilla samanlaisia tytöillekin. Kysymys kuuluukin, muistatko yhtään monta senttiä neuloit ennen peukkua ja sen jälkeen? Ja monellako silmukalla peukalot on neulottu ja miten monta senttiä? Lankaa olisi just sen verran, ettei ole varaa tehdä koekappaletta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana! Pienemmät ja paremman kokoiset tein seuraavasti: 7 sukkapuikot ja 28 silmukkaa. Aloitin 3 krs:lla nurjaa ja sitten 24 krs, sitten 5 silmukkaa peukaloa varten. Peukalon jälkeen 28 krs ja sitten kärkikavennukset joka krs. Kärjestä päättelin loput 8s kerralla. Peukalo 12 silmukkaa ja 13 krs. Sitten yksi krs 2 s koko krs yhteen, ja seuraava krs myös 2 s koko krs yhteen, loput 3 kerralla. Senttejä ei valitettavasti ole ylhäällä, ainoastaan nämä kerrosmäärät. Toivottavasti tästä oli apua. Hauskoja neulomishetkiä :)

   Poista
  2. Kiitos tästä! Luultavasti tuo minun lanka on Eskimoa ohuempaa, joten ehkä pitää säätää muutenkin. Sain just omat lapaset valmiiksi, jotain mystistä tapahtui taas pesukoneessa eikä tullut ihan sellaista kuin piti :)

   Poista