torstai 31. lokakuuta 2013

appelsiini-kantapää sukat

Kiitos teille kaikille edellisen postauksen lapasia kehuneille! Kiva kuulla, että muutkin kuin tyttäreni ja minä pidämme tyttömäisistä asusteista :)
Toinen joululahjaksi menevä sukkapari on valmis :) Nimesin nämä appelsiini-kantapää sukiksi.
Tein ekaa kertaa vahvennetun kantapään vahventamalla ristiin ja siitä tulikin hauskan näköinen kantapää :)
Lankana Novitan 7veljestä: punaista, oranssia, vaaleaa liilaa ja raitaa. Kaikki langat löytyivät lankavarastoistani, sain jopa käytettyä villinvärikkäistä sukista ylijääneen raitalangan, jota oli jäljellä tasan kaksi väriraporttia. Sukkapuikot 3,5, silmukoita 56, kantapää 27 silmukkaa. Anteeksi nämä heikkolaatuiset kuvat, mutta töiden jälkeen on niin pimeetä.
Tässä vielä sukat kuvattuna teinin jaloissa. Tuo varren väljyys hieman epäilyttää minua. Täytyy pestä sukat ja sitten päättää, päätyvätkö ne pakettiin vaiko ei. Lahjansaajalla on aavistuksen teiniä pienempi jalka.

Ensi kerralla luvassa joko mustaa teinin maailmasta, vaaleanpunaista hömppää kaksosilta tai kivaa kuopukselta. Pysykää kuulolla :)

3 kommenttia:

 1. Ihanan pirteät sukat. Miten tuo kantapää tehdään? Olis kiva kokeilla jotain uutta perussukkiin.

  VastaaPoista
 2. Pirtsakat sukat :)
  Blogistani löytyy haaste sinulle http://lankakerapuikoilla.blogspot.fi/2013/11/haaste_3.html

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja kiitos haasteesta ElmiHelmi. Palaan haasteeseen mahdollisimman pian.

  Vahvennettu kantapää tehdään kutomalla nurjalla kaikki silmukat nurin ja oikealla vuorotellen kutoen 1 oikein, nostaen 1. Ristiin vahvistettu kantapää tehdään kutomalla edelleen nurjalla kaikki silmukat nurin, mutta oikealla puolella vuorottelemalla nostettujen ja oikein kudottujen paikkoja. Eli jos 1. kerroksella kudoit ensimmäinen oikein, toinen nostettu, kolmas oikein. 3. kerroksella kudot ensimmäinen nostettu, toinen oikein, kolmas nostettu. Toivottavasti saat selvää sepustuksestani, kysy ihmeessä lisää :)

  VastaaPoista