lauantai 9. helmikuuta 2013

Ihana Léttlopi

Kiitos kaikille Runebergin torttuja kehuneille! Tulin kommenteistanne iloiseksi.
Kokeilin ensi kertaa islantilaista Léttlopi-lankaa. Aivan ihana lanka! Ihanin, josta olen ikinä tehnyt huovutettuja lapasia. Kudottaessa hieman karhea, mutta huopuu todella kauniisti. Valmis lapanen on ihanan pehmeä, ei ollenkaan tönkkö. Lisäksi valmiissa huovutetussa pinnassa on pientä pörröisyyttä.
Nämä lapaset ovat esikoiselle, hänen lempiväristään turkoosista tehty. Vaati kaksi pesukertaa (ensin tavallinen pesu ja sitten hienopesu) jotta saatiin täydellisen kokoiset. Alle tein vielä peruslapaset harmaasta Nallesta ja turkoosista Woolista.
Huovutetut lapaset 36s, puikot 6 (koko: naisten).
Peruslapaset 48s, puikot 3, kiilapeukalo.

Rentouttavaa lauantai-iltaa! Villinvärikkäät sukat odottelevat lankojen päättelyä ja prässäystä, mutta se ei nyt innosta. Paljon mukavampaa on nukenvaatteiden tehtailu :) esittelen kun tulee valmista.

4 kommenttia:

 1. Kylläpä näyttää ihanille! Pitääpä jossain vaiheessa itsekin kokeilla tuota lankaa.

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanat! Tuo lanka on minulle ihan tuntematon, pitääpä katsella sitä jostain. Minullakin "lapaskausi" menossa:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jaana ja Maria! Mielestäni on hauska kokeilla erilaisia lankoja, jos vain siihen tarjoutuu mahdollisuus. Työpaikkani sijaitsee lähellä ihanaa lankaliikettä, joten siellä tulee piipahdettua vähän liiankin usein.

  VastaaPoista
 4. Heiopa! Rupesin ihan ilman ohjetta tekemään huovutettavia tumppuja Lettlopista, ja nyt alkoi arveluttaa riittääkö lanka... Muistatko paljonko yhteen lapaseen (naisten koko) meni Lettlopi-lankaa?

  VastaaPoista