tiistai 24. marraskuuta 2009

Kurkistus prinsessojen huoneeseen osa 1

Ajattelin esitellä teille kaksostyttöjemme huoneen. Huone näytti tältä vielä viime kesänä, nyt se on aivan erilainen. 60-lukulaisittain huone on ihanan tilava, joten se sopii mainiosti kahden lapsen jaettavaksi. Prinsessavaihe alkoi meidän neideillä jo hyvin pienenä ja 4-6-vuotiaana se oli voimakkaimillaan. Tytöt ovat sanoneet minulla tässä "vaahtokarkki" -huoneessa, että täällä ei ole tarpeeksi prinsessamaista. Huoneen alaosa on maalattu Laura Ashleyn vaaleanpunaisella maalilla (todella laadukas maali!) ja valkoisen ja vaaleanpunaisen rajakohdassa on Sandbergin sydänboordi.

Tytöt siirtyivät pinnasängyistä parivuotiaina suoraan näihin hollantilaisiin uustuotanto Linnea-valurautasänkyihin. Nämä ovat aina olleet suosikkini; ei jatkettavat vaan kiinteästi 150 cm pitkät. Katokset olivat tottakai itsestäänselvyys ja katoksien alle sai myös hyvät majat. Vaatekaappi sänkyjen välissä erottaa neiti A:n sängyn neiti B:n sängystä. Maria Teresia -tyylisen kristallikruunun olen ostanut huutokaupasta ja kunnostuttanut alan erikoisliikkeessä, jolloin siihen myös lisättiin irtokristalleja.

Huoneen toisella puolella on Lundian hylly. Meillä on Lundian valkolakattua hyllyä ja kaappia myös isonsiskon huoneessa ja vaikka mielestäni Lundialla hinta-laatusuhde ei ole kohdallaan, olen ollut tyytyväinen, että hyllyt ja kaapit voi aina purkaa ja koota uudenlaiseksi yhdistelmäksi. Hyllykorkeutta on helppo säädellä, joten erikokoiset lelut mahtuvat hyllyyn. Lisäosia on myös helppo hankkia. Ikkunan edessä on pieni nojatuoli ja virkkaamani pienehkö vaaleanpunainen torkkupeitto. Ikkunoissa Laura Ashleyllä teetetyt verhot.

Hyllyn vieressä on pöytäryhmä, mikä koostuu Lundian pöytätasosta ja erivärisistä arne jacobsen-lastentuolikopioista. Tämän pöydän ääressä kaikki neljä lastamme ovat yhdessä tuntikausia puuhailleet, piirtäneet, muovailleet, askarrelleet, minkä kyllä huomaa pöydän pinnasta.

Hyllyssä on useita valkoisia rottinkikoreja, joihin olen ristipistoin pistellyt, mitä mikäkin kori sisältää. Näitä lappuja oli hidas tehdä, mutta olen ollut niihin oikein tyytyväinen.

Muuta prinsessamaista huonessa on prinsessataulu, jossa prinsessat kertovat, missä unelmat alkavat; valokatkaisija, jossa prinsessat kehottavat seuraamaan sydäntä; prinsessakello. Vitriinikaappi löytyy myöskin huoneesta ja sen olenkin esitellyt pupujen talon esittelyn yhteydessä.

Esittelen joku toinen kerta, miltä huoneessa nyt näyttää. Minusta on ihana muistella tätä prinsessahuonetta ja tunnelmoida siitä. Prinsessavaihe jäi meidän perheessä kaiken kaikkiaan aika lyhyeksi - esikoistytöllä ei koskaan ollut pienintäkään prinsessavaihetta ja kuopuksemmehan on poika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti