torstai 20. huhtikuuta 2017

tuunattu pikkulipasto mökille

Rantamökille tarvittiin pienikokoinen lipasto. Minulla oli visio puisesta, vanhasta lipastosta, jossa olisi isot vetimet :) Minun oli kuitenkin tyytyminen arviolta 80-lukulaiseen lastulevylipastoon à la Stockmann. Jokaisessa laatikossa on made in Finland leima! Ja laatikot on tehty vanerista. Vetimet oli liimattu, ja sain ne irti voimakkaasti vääntämällä.
Lipaston omat vetimet olivat liiaan lituskat, joten kaivelin varastojani ja päädyin näihin Rantamökin kierrätyskeittiön alkuperäisiin vetimiin. Hionta ja käsittely vahalla. Pohjamaalaus ja sokkelilauta lipaston alareunaan.
Tämän jälkeen lipaston mittasuhteet alkoivat näyttää kummalliselta - varsinkin kun halusin valkoisen lipaston, jossa on puinen kansi. Päädyin sahaamaan lipaston kannen irti. Totean tässä, että työjärjestyksessäni on parantamisen varaa. Olisi fiksua miettiä kokonaisuus etukäteen, eikä muokata sitä työn edetessä... Hieman pakkelointia ja sitten 2-3 kerrosta maalia (tällä kertaa Helmi -maalia).
Taso on rautakaupan liimapuulevy, jonka sahautin kaupassa mittojen mukaan. Hioin reunat hiekkapaperilla ja levitin vahan (sävy Tammi) teräsvillalla (4x0). Lopputulos on samettisen sileä. Lopputulos ei täysin vastaa visiotani, mutta ihan onnistunut tuunaus kuitenkin :)

4 kommenttia:

 1. Se on hieno! Ei millään uskoisi lastelevylipastoksi! Ja niin se vaan on, että joskus suunnitelmat muuttuvat matkan aikana, mutta mikäpä siinä, lopputulos on erinomainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista rva Varis! Kieltämättä aika iso muutos alkuperäisestä :)

   Poista
 2. Hienohan siitä tuli vaikka ei aivan toiveittesi täyttymys olekaan : ) Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan, ja suht helppoakin vielä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kannustavasta kommentista, Johanna! Mukavaa viikonloppua myös sinne :)

  VastaaPoista