lauantai 2. heinäkuuta 2016

vierasaitan sisustuskuulumisia

Vierasaitta on nyt kertaalleen maalattu paneelilaudoitukselle tarkoitetulla Teknoksen maalilla. Maali oli mielestäni kallis, mutta täytyy todeta, että oli kyllä sen arvoista. Harvoin olen tyytyväinen kotimaisiin maaleihin, mutta tätä voin suositella (ja ei ole mainos, vaan ihan oma rehellinen mielipiteeni). Sisustus lähti kalatyynyistä. Kangas on Pierre Freyn Tahiti -kangas ja oli meillä aikoinaan vanhassa kodissa laskosverhoina. Näin aikoinaan kankaan pienen liikkeen ikkunassa autolla ohi ajaessani. Ihastuin kankaaseen auton ratin takaa ja olen edelleen yhtä ihastunut tähän :) Ompelin kapeasta laskosverhosta tyynyt ja sitten metsästin kaloille sopivan värisiä tyynykavereita. Ruskeat tyynyt kuopuksen huoneesta, vaaleansiniset ovat uusi hankinta ja valkoiset tyynyt terassilta. Pikkulokerikon päällä on itse värkkäämäni pelastusrengas, puinen lintu kirppikseltä sekä uusi majakka pienestä paikallisesta sisustusliikkeestä. Parikymmentä vuotta vanha pieni lipasto löysi paikkansa seinän vierestä. Sen päällä siskolta saatu kalataulu, joka odottaa vielä kehyksiä, posliinikala sekä tuikkukipot. Tuikkukipot löysin pilkkahintaan kirppikseltä jo talvella. Ne olivat kuvottavan likaiset ja naru oli purkautunut molemmista pitkältä matkalta. Pesu, kuumaliimaa ja joku rihkamasimpukkakoru omista varastoista ja ilme oli raikastunut :) Tässä nurkassa kunniapaikan ottaa kulahtanut airo Jollan muistoksi. Jolla oli nelisenkymmentävuotta vanha pelastusvene, jonka siskoni ja minä saimme aikoinaan omalta ukiltamme. Jolla palveli kiitettävästi kahta sukupolvea, kunnes kuukausi sitten myrsky irrotti Jollan laiturista ja paiskasi sen rantakivikkoon. Se oli Jollan tarun loppu, mutta tämä yksi airo (ei kylläkään alkuperäinen) olkoon meille muistona :) Sitä paitsi se sopii ihanasti tuohon nurkkaan!

2 kommenttia:

  1. Voi kivaa kun taas päivittelit blogia.nämä sun kirjoitukset ja kuvat lisää aina omaakin inspiraatiota kunnostaa jotain käyttökelvollista vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Kiva, jos joku saa inspistä värkkäilyistäni. Itsekin saan niin paljon inspiraatiota muiden blogeista. Ihanaa kesää :)

      Poista