lauantai 19. maaliskuuta 2016

illallinen 25:lle

Meidän perheessä juhlittiin pyöreitä vuosia, nimittäin kuopuksen ensimmäisiä pyöreitä vuosia :) Kutsuttaja oli 25 ja halusimme tarjota vieraille illallisen pöydän ääressä :) Onneksi saimme mahdutettua toisen ruokapöydän olohuoneeseen ja onneksi erilaisia tuoleja puutarhajuhlia varten on tullut hamstrattua vuosien saatossa :) Nyt seuraa iso kuvapläjäys yksityiskohdista. Kateliinoja ei ollut tarpeeksi, joten koukku käteen ja eikun virkkaamaan. Ohje löytyy Marilta pikkaisen mukaeltuna. Menun kuopus kirjoitti liikuttavilla harakanvarpailla tuunaamalleni kirppisliitutaululle. Pesu, puuosien vahaus ja liitutaulutarra saavat ihmeitä aikaan. Menu lepää sellaisella keittokirjatelineellä, kirppislöytö sekin :) Olen edelleen heikkona erilaisiin viiri- ja lippunauhoihin ja mielestäni jokainen juhla ansaitsee omanlaisensa lippunauhan. Ikeasta löytyi täydellisen värinen pöytäliina, jonka leikkasin kangaspaloiksi. Kangaspalojen rispaannuttamiseen osallistui koko perhe, myös Mies. Hain rentoa ja reipasta juhlamieltä, joten revin vielä mustasta puuvillakankaasta ohuempia kangaskaistaleita. Niitä en ommellut mitenkään, ainoastaan kiepautin lippujen sekaan hamppunaruun roikkumaan. Varastosta piti kaivaa myös jouluvalot lippunauhaa valaisemaan, hih! Lautasliinojen taittoon etsin ideoita netin syövereistä. Tämä "kimono" malli on mielestäni reipas ja poikamainen, ja riittävän helppo toteuttaa, Alkuruoan lusikka oli näppärä sujauttaa "paidan" sisään ja lepäämään keittokulhon päälle, sillä pöydissä ei todellakaan ollut ylimääräistä tilaa. Kukka-asetelmat korvansin sammalpeti-kynttilänjaloilla. Oli kiva seurata, kuinka vieraat vasta hetken istuttuaan, bongasivat kuopuksen sotilaita. Kaikki mustat rautakyntteliköt metsästin parin viikon sisällä eri kirppiksiltä. Ikean harmaa lautakangas, josta ompelin pöytäliinat, loi pohjan koko juhlalle. Rentoa, reipasta, poikamaista, ripaus partiota tai armeijaa... Paikkakortteja varten Mies sahasi koivusta minipötköjä, joihin vielä sahasi viillot paikkakortteja varten. Ihanat, onnistuneet, päivänsankarin näköiset juhlat! Kiitos kaikille vieraille vielä tätäkin kautta :) teitte pojan juhlasta täydellisen!

3 kommenttia:

 1. Upeita yksityiskohtia ja paljon olette näpertänyt kaikkea. Oli varmasti kivat juhlat! Tunsin pienen piston sydämessä. Meidän esikoinen täytti myös ekat pyöreät. Sai sentään säbäsynttärit kavereille, Mutta sukulaissynttärit jäi ekaa kertaa pitämättä muuton vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Upeita yksityiskohtia ja paljon olette näpertänyt kaikkea. Oli varmasti kivat juhlat! Tunsin pienen piston sydämessä. Meidän esikoinen täytti myös ekat pyöreät. Sai sentään säbäsynttärit kavereille, Mutta sukulaissynttärit jäi ekaa kertaa pitämättä muuton vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Älä turhaan tunne mitään pistoa sydämessä, meilläkin on vuosien saatossa jäänyt välillä synttärit juhlimatta tai juhlittu ihan minipienesti johtuen juurikin muutosta. Ihanaa kevättä!

   Poista