tiistai 5. tammikuuta 2016

Joki huopuu kauniisti

Olen huovutettujen lapasten ystävä ja mielestäni yhdistelmä tavalliset villalapaset alla ja huovutetut villalapaset päällä on mitä mainion kylmien pakkaspäivien asuste :) Kuopus tarvitsi uudet huovutetut lapaset ja koska nyt en päässyt ruokakauppaa pidemmällä lankaostoksille, oli minun tyytyminen marketin valikoimaan. Mukaan tarttui Novitan Joki -lankaa. Ihastuin liukuvärjättyyn harmaaseen lankaan, todella kauniit sävyt. Ja nyt on kehuttava, että ihana lanka (ei ole mainos)! Lopputulokseen olen todella tyytyväinen :) Lanka huopuu kauniisti, siitä ei tule liian paksua/tönkköä. Jopa koko onnistui täydellisesti! Lankaa meni kahden peukalon verran yli yksi kerä, eli tarvii kaksi kerää. Itselle muistiin. Sukkapuikot 7, 32 s, alkuun kaksi krs nurjaa, sitten 25 krs, peukaloa varten 5s, 23 krs peukalon langasta, kärkikavennukset joka krs, loput 8s päätetään kerralla. Peukalo 13 s, 12 krs, sitten koko ajan 2s yhteen kunnes jäljellä 3s. Pesu tavallinen pikaohjelma 40 astetta (48 min), linkous 1200 krs/min, lapasten mukana koneessa lasten pyjama.

p.s. Kävin hamstraamassa lisää tätä lankaa :)

6 kommenttia:

 1. Tosi onnistuneet ja kauniit lapaset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Sinun kehut merkitsee paljon, sillä olet niin uskomattoman taitava!

   Poista
 2. Erittäin kauniit lapaset, täytyy varmaan viimeinkin kokeilla huovuttamista :) onkohan tuo joki vastaavaa kuin aiempi puro? Voisikohan sillä harjoitella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovuittamista kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka jännittävää se on joka kerta :) En ole koskaan tehnyt mitään Purosta, joten en valitettavasti osaa sanoa. Jos kyseessä 100% villa, niin pitäisi huopua pesukoneessa. Kannattaa varmaan googlettaa, jos löytyisi ihan käytännön kokemusta.

   Poista
 3. Oi miten ihanat! Kiitos ohjeesta, nuo on tehtävä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! Näitä on aina niin mukava tehdä. Onnistuessa niistä tulee aina niin kivat :)

   Poista