sunnuntai 22. marraskuuta 2015

miesten villasukat, minun ohjeeni

Miesten villasukat ovat aika tylsä aihe, mutta koska minä olen kutonut viisi paria sukkia myyjäisiin ja koska minulta kysyttiin ohjetta hyvin istuviin sukkiin, niin kelvatkoon se syyksi ;) Nämä kaikki sukat on tehty Novitan 7 Veljestä -langasta. Siksi, että tätä lankaa on helposti saatavilla ja se on konepestävää. Siksi, että itselläni pyörii lankakorissa lukuisia jämälankapalleroita juuri tästä langasta. Ja siksi, että useiden 7veikka sukkaparien jälkeen tiedän juuri omalle käsialalleni sopivat silmukkamäärät, eli voin vain kilkutella sukat vauhdilla valmiiksi. Minun käsialalla (aika tiukkaa), sukkapuikoilla 3,5 saan hyvät, napakat koon 43-44 sukat seuraavalla ohjeella:

Luo 60 s, kudo 2 O 2 N resoria 55-60 krs
Tee kantalappu 1. ja 4. puikon silmukoilla (30 s) mutta lisää yksi silmukka, eli kantalappu tehdään 31 s.
Nosta aina ensimmäinen silmukka, ja kudo vahvennettua neuletta 26 krs (-> 13 isoa silmukkaa).
Aloita kantapään tekeminen nurjalta puolelta, silmukat jaettuna kolmeen 10-11-10.
Kun kantapää on valmis poimi silmukat kantalapun reunasta (jos silmukat ovat löysiä, poimi silmukan molemmat reunat). Kudo kiertäen oikein. Poimi myös yksi silmukka kantalapun reunan ja puikon välistä välttääksesi reikä.
Tee kiilakavennukset joka 2. krs, kunnes silmukoita on jäljellä 56 (kyllä, 4 s vähemmän kuin resorissa).
54 kerroksen jälkeen, laskettuna kantalapun reunasta aloita sädekavennukset.
Vihreissä sukissa on erilainen resori, mikä jatkuu myös jalkapöydän päällä. Siitä johtuen silmukkamäärä kiilakavennusten jälkeen on 58 silmukkaa. Ensi kerralla voisikin olla jo jotain jouluista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti