sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

ruma ankanpoikanen - tarina muiden hylkäämän pöydän muuttumisesta rakastetuksi kaunottareksi

Pöytä lojui lastulevykammotusten alla Kierrätyskeskuksen ilmaisissa huonekaluissa. Se oli itselleni tuntemattomasta syystä hylätty ilmaisiin huonekaluihin, liekö joku ajatellut, että kukaan ei olisi valmis maksamaan siitä mitään :( Itse näin pöydän jo kaukaa parkkipaikalta ja kiiruhdin sen luokse. Täydellinen! Se oli kuvottavan likainen, mutta ihastuksissani en edes välittänyt vaatteitteni likaantumisesta vaan otin muiden hyljeksimän pöydän itselleni.
Pöytä jäi yöksi sateeseen ja aamulla pesin sen ulkona karhealla sienellä ja tolulla. Pöytä sai saman käsittelyn kuin testipöytäni Riviera Maison -tyylinen pikkupöytä. Irrotin jalat, jotta Mies sai hiottua pöydän pinnan laikalla. Pöydän jalat ja pöytälevyn alareunat maalasin kaksi kertaa pohjamaalilla ja kaksi kertaa huonekalumaalilla. Pöydän kannelle levitin kaksi kerrosta harmaata vahaa, sitten mehiläisvahaa ja heti perään Eebenpuu-vahaa. Pöydästä tuli täydellinen maalaisromanttinen pöytä Rantamökille :) Tässä teille keittiön ikkunanpuolesta tarkempi kuva, se kun vilahtaa tuolla pöytäkaunottaren takana. Taso on saatu paikoilleen, Mies on rakentanut korkean kaapin ja minä ompelin verhot rauhoittamaan tason allaolevaa tilaa. Kolme yksinkertaista kangaspalaa Miehen värkkäämiin verhotankoihin. Keittiön ovi on muuttunut valkoiseksi. Keittiö saa vielä pari sipaisua maalia ja sitten saatte täydellisen esittelyn :)
pöytäihanuus saa yhteensä neljä samanlaista pystypinnaselkänojallista tuolia ympärilleen (kuvassa näkyy yksi). Kyllä tässä kelpaa syödä kauniin pöydän ääressä järvimaisemaa ihaillen :) Oi onnea, olla suomalaisessa järvimaisemassa kesällä :) Todellista luksusta auringon paistaessa :)

3 kommenttia:

 1. Mahtis löytö! Kyllä pääsi pöytä oikeaan kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Minulla on ihan sama tunne, että pöytä löysi minut eikä päinvastoin :):)

   Poista
 2. Upea löytö! Ja voi vitsi noita keittiön kuvia :) Tuo on kyllä täysin Riviera Maison-tyyliä. Upea :)

  VastaaPoista