sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

vaaleanpunaiset pitsineulelapaset

Puikoilta valmistui jo kauan sitten aloittamani vaaleanpunainen pitsineulelapaspari. Pitsineuletta on tosin vain ranteessa perinteisen resorin tilalla. Ja lapaspareja on kaksi :)
Lapaset ovat eri sävyiset, sillä käytin jämälankoja. Hermo ja kärsivällisyys meinasi mennä, kun lanka loppui kesken siinä vaiheessa, kun neljännestä lapasesta puuttui kärkikavennukset ja kaikista lapasista peukalot. Pitäisi aina punnita langanloput eikä mennä mutu-tuntumalla. Ei muuta kuin jälkimmäinen pari purkuun ja uudella innolla lapasia kutomaan ;)
Lanka Novitan Nalle ja sukkapuikot 3, silmukoita 44. Pitsineuleen ohje on Novitan lehdestä vuodelta 1995. Nappasin siitä kuvan ja tallennan tänne blogiini, sillä lehti rupeaa olemaan todella heikossa kunnossa. Olen käyttänyt tätä useasti sukanvarsissa ja nyt lapasissa. Mallineuletta on helppo "suurentaa" lisäämällä oikeita silmukoita mallikertojen väliin.
Keväistä ja aurinkoista viikkoa odottaen :)

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin käsitöiden pariin!

  Ihanat prinsessa lapaset! Ärsyttävää tuo langan loppuminen, mutta kun ei se punnitseminenkaan aina auta. Pahimmassa tapauksessa käsiala löystyy tai kiristyy niin, että seurauksena voi siltikin olla langan loppuminen kesken. Ja se on aina turhauttavaa. Onneksi kaupasta saa lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt onkin sitten puikot kilisseet entistä tiuhempaan, sitä tuollainen tauko teettää. Jep, langan lopullinen menekki on aina pieni arvoitus :)

   Poista