perjantai 9. toukokuuta 2014

pellavapussukat alusvaatteille

Kiitos kaikille edellisen postauksen mekkoja kehuneille :) Oli ihana lukea mekkojen saamia ihailuja :) Tänään esittelen teille vanhoista pellavatyynyliinoista ompelemani kangaspussukat.
Kaksostytöt ovat lähdössä Mumun kanssa reissuun ja koska heillä ei ollut mitään pussukkaa alusvaatteille, päätin ommella heille sellaiset. Oman pitsisen kangaspussukkani olen ostanut parikymmentä vuotta sitten ja se on edelleen minulla käytössä. Oma pussukkani toimi inspiraation lähteenä.
Kaapin kätköistä löytyi vanhoja isoäitini pellavaisia tyynyliinoja. Niiden pitsit olivat repeilleet ja pellava kulunut ihanan ohueksi ja pehmeäksi. Kauniit valkoiset nimikirjaimet koristivat tyynyliinoja. Pikainen suunnittelu, leikkaus, ompelu ja silitys. Valmista tuli. Alkuperäiseen tarkoitukseen kelpaamattomat tyynyliinat saivat uuden elämän kangaspussukoina.
Pussukoihin mahtuu sopivasti parin päivän matkalla tarvittavat alusvaatteet. Kun suihkautin valmiisiin pellavapussukoihin tyttöjen lempihajuvettä olivat neidit ikionnellisia :)

2 kommenttia: