keskiviikko 11. syyskuuta 2013

neulottu tyyny Gant-tyyliin

Aika ajoin piheys iskee tyynykaupoilla. Varsinkin jos uskon voivani tehdä itse samanlaisen ja hinta on korkea. Ideoita haen Gantin tyynyistä, mutta toteutusta varten suuntaan lankakauppaan :)
Lankana Novitan Isoveli, pitkät puikot nro 5 ja virkkuukoukku 4. Lankaa meni vajaa neljä kerää. Malli pohjautuu Susannen tyynynpäällisiin
Valmiit kappaleet kiinnitin toisiinsa virkkaamalla kiinteitä silmukoita tyynyn ympäri. Näin ratkaisin etu- ja takakappaleiden yhdistämisen ja reunojen viimeistelyn yhdellä ja samalla kertaa.
Se huono puoli tässä tavassa on, että jos päällinen täytyy pestä, niin sisätyynyn saa pois vain purkamalla reunaa.
Tyyny oli jo valmis, kun päätin purkaa sen osiin ja lyhentää etu- ja takakappaleet. Tyynystä tuli alunperin liian pitkulainen, eikä neliö kuten halusin.
Kuviopuoli 84s, 130 krs. Tuplaleveä helmineule 20 s, 10 n, 6 o, 3 n, 6 o, 3 n, 6 o, 10 n, tuplaleveä helmineule 20 s. Palmikonkierrot joka 8. kerroksella. Sileä puoli 75s, 114 krs. Minun käsialallami tästä tuli juuri passeli 45 * 45 tyynylle.
Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tämä sopisi täydellisesti maalle terassille valkoiselle penkille harmaan kiharaisen lampaantaljan kaveriksi (ei, minulla ei ole tuollaista taljaa)... :)
Mukavaa viikonjatkoa!

8 kommenttia:

 1. Vau! Kerta kaikkisen ihana!<3

  Viime aikoina olen tosiaan huomannut saman noissa tyynynpäällisissä, että kaikki neulotut maksaa enemmän tai vähemmän ja jotenkin niiden ostaminen on ollut suuri kynnyskysymys juurikin siitä syystä että tietää itsekin osaavansa tehdä sellaisen. :)

  Taidanpa ehkä itsekin tikutella tästä inspiroituneena jotain vastaavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo pintakuvio! Samoin ajattelen minäkin. Tuntuu turhalle maksaa suuria summia tyynynpäällisestä, kun itse osaa tehdä samanlaisen ja ideoita olisi vaikka kuinka. Pitää vaan kärsivällisesti jaksaa odottaa, että niitä saa joku päivä toteutettuakin:)

  VastaaPoista
 3. Onpas ihana tyyny!!! Itse olen jo monesti halunnut kokeilla palmikkoneuletyynyä, mutta on edelleen vasta ajatusasteella ;)

  VastaaPoista
 4. On kyllä todella kaunis tyyny <3

  VastaaPoista
 5. Ystäväni näytti blogisi osoitteen. Inspiroit häntä jo aiemmin ja nyt minua. Ihailen kauniita töitäsi joissa näkyy rakkautesi käsillä tekemiseen.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille! Onpa kiva huomata, etten ole yksin ajatusteni kanssa neulottujen tyynyjen hinnoista :) Tarttukaa vaan rohkeasti puikkoihin ja tyynyjä kutomaan. Netti on täynnä toinen toistaan ihanampia malleja.

  Kiitos Marita kauniista sanoistasi ja tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista
 7. voi miten upea! Löysin vasta blogisi, ja olen aivan hullaantunut <3 jään lukijaksi ilman muuta! (tosin en pysty puhelimella klikkaamaan itseäni lukijaksi...)

  VastaaPoista