perjantai 31. tammikuuta 2014

ranskalainen visiitti ja villasukat

Esikoisen koulussa ranskan lukijoille tarjottiin syksyllä mahdollisuutta osallistua vapaaehtoiseen ranskan kerhoon, jossa kannustetaan ilmaisemaan itseään ranskaksi. Kerhossa jokainen nuori saa oman ranskalaisen vaihtoperheen. Niinpä meille saapuu maanantaina nuori ranskatar ja vastavuoroisesti esikoisemme pääsee viikoksi ranskalaiseen vaihtoperheeseen keväällä.
Halusin kutoa meillä vierailevalle tytölle villasukat. Esikoinen selvitti kengännumeron ja minä hain lankakaupasta langat. Väreiksi valikoitui liilan sävyt.
Sukkien valmistuttua pesin ne aidolla Marseille-saippualla. Ajattelin, että suomalaiset villasukat saisivat näin ripauksen ranskalaisuutta :)
Lanka Novitan 7veikka liila ja tweed. Silmukoita 52, sukkapuikot 3,5. Ensin 1 kiertäen oikein, 1N resoria sen jälkeen 3O 1N neuletta kantapäähän asti. Kantapää 27s 9-9-9. Kiilakavennukset joka toinen kerros. Lavan päällä 3O 1N neuletta, mutta alapuolella sileää oikeaa. Sukat on kokoa 37 ja koska kellään meidän perheessä ei ole tämän numeroista jalkaa on sukka tehty mallailemalla sitä vuoroin isompaan ja pienempään jalkaan. Toivottavasti sopii :)
Lumista viikonloppua kaikille! Me suuntaamme maalle ja mukaan pakkaan kolme keskeneräistä pipokutimusta :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Emäntä! Olen tällainen hössöttöjä. Erityisesti minua ilahdutti sukkien hyvä istuvuus vieraamme jalkoihin :)

   Poista
 2. Kiva idea, taidanpa laittaa myös toimeksi:) Me saamme kevään aikana vaihtovieraan seka Venäjältä että Hollannista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, teillekin tulee vaihtovieraita! Tämä on niin ihana kokemus, että ovemme ovat auki jatkossakin muun maalaisille nuorille :)

   Poista