sunnuntai 3. tammikuuta 2010

neiti Elsa

Tämä on nukke nimeltä Elsa. Tyttäreni, neiti A:n rakkaista rakkain lelu. Elsa on käynyt kaksi kertaa oopperassa ja nähnyt Pähkinänsärkijän ja Prinsessa Ruususen. Elsa on ollut nukketohtorin luona saamassa uudet silmät, kun kylpyleikit irrottivat ripset. Kyynel silmässä tyttäreni jätti Elsan nukkesairaalaan yöksi. Olen vieläkin kiitollinen nukketohtori Benitalle, että hän korjasi silmät nopeasti ja että hän ylipäätään suostui vaihtamaan silmät muulle kuin posliininukelle. Silmät olivat kalliit, mutta näillä uusilla silmillä Elsa on katsellut maailmaa jo yli vuoden. Kerran etsimme Elsan vaatteita tavaratalosta, kun nukelle oli tullut hiki ja nukke (!) oli riisunut vaatteensa. Puolen tunnin etsimisen jälkeen vaatteet löytyivät siististi viikattuna lehtihyllystä. Vannotin tyttärelläni, että hän ei voi antaa Elsan riisuutua muualla kuin kotona.

Tyttäreni pyysi pitkään minulta turkkia Elsalle ja kun vihdoinkin ymmärsin, että se voi olla myös neulottu, niin neuloin sellaisen ripeästi. Valkoinen lanka on seiskaveikkaa ja paljettikoristeinen sininen lanka marketin poistolankakorista. Hakaset on tarkoitettu norjalaisiin neuleisiin ja ostin ne lankaliikkeestä. Kuin huomaamatta lankaliikkeestä tarttui mukaani myös ihanan pörröinen lanka ja uudet hakaset, jospa nyt saisin neulottua aidomman näköisen turkin, vaikka hauskahan tämä sinivalkoinen unelmakin on. Elsa kuulemma tykkää asusta!

1 kommentti:

  1. Voi ihana Elsa! Meillä on iloisen raitainen Himpula joka matkaa pikkupojan mukana, Himpulan kaksoisveli pitää majaa päiväkodissa jotta uni tulisi sielläkin.

    VastaaPoista