tiistai 5. tammikuuta 2010

Joulun tunnelmakuvia siivouksen keskeltä

Kiitos kaikille blogiani kommentoineille, kiitos kauniista sanoistanne! Olipa mukavaa lukea ajatuksianne! Joku todellakin lukee blogiani, ihanaa!

Minulla on kotona siivousurakka käynnissä ja koko koti on kuin hävityksen kauhistus. Käyn aina joulun jälkeen lasten huoneet läpi. Kaikille pukin tuomille leluille täytyy löytyä paikka lasten huoneista (ei lattialta, vaan hyllystä tai kaapista). Tämä helpottaa päivittäistä järjestyksen ylläpitoa huomattavasti ja mahdollistaa nopean imuroinnin. Lapsemmekin ovat jo ymmärtäneet, että osasta vanhoja leluja on luovuttava. Rikkinäiset lelut joutuvat roskiin, mutta kaikille ehjille leluille löytyy aina uusi koti: nuorempi sisarus, kirppis, ystävät, päiväkoti, lastensairaala. Lisäksi joulukoristeet korjataan pois ja jouluvaloja lukuunottamatta kotiin palautuu tavanomainen sisustus.

Tässä vielä muutama tunnelmakuva tältä joululta. Kuvat antavat itsellenikin puhtia siivoukseen, sillä nyt kotona ei todellakaan näytä tältä.


Herkkupöytä katetaan aatonaattona lipaston päälle ja herkkuja löytyy koko joululoman ajan. Jouluinen kaitaliina on lahja anopilta vuosien takaa. Paperimassasta tehty possu tarkkailee herkuttelijoita. Ladattavat led-tuikut ovat turvalliset, kun pienet kätöset kurkottavat herkkuja. Kultaiset hiutaleet pitävät lappuja, jotka kertovat, mikä kakku on kyseessä (tässä kuvassa kakut on jo syöty, hedelmät viety keittiöön ja karkeistakin vain murto-osa on jäljellä). Iittalan Tsaikka-lasit ovat valmiina kuumaa glögiä varten.


Olohuoneemme ja ruokasalimme joulun tunnelmissa. Kaikki kuvissa näkyvät tummat huonekalut on keräilty vuosien saatossa huutokaupoista. Poikkeuksena ruokapöytä, joka on ostettu uutena ja tummapuinen vitriinikaappi, joka on ostettu antiikkiliikkeestä.
Myös pupujen talon joulu korjataan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti