keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Vanhanajan villasukat

Löysin netistä uskomattoman kauniit villasukat, jotka tytön mummi oli tytölle neulonut. Ihastuin malliin niin paljon, etten malttanut odottaa ohjeen saamista vaan aloin kutoa sukkia ilman ohjetta.
Sukat on kudottu Nalle-langasta kolmosen sukkapuikoilla. Molemmilla neideillä 52s, kantapää 27s vahvennettua neulosta. 2O2N siten, että joka toisella kerroksella oikean silmukkaparin taaempi silmukka neulotaan ensin ja sitten ensimmäinen. Neuloksesta tulee kivan napakkaa, eli silmukoita voi olla vakimäärää enemmän.
Ohje löytyy Kauneimmat Käsityöt 1/2009-lehdestä ja jos olisin malttanut odottaa ohjeen saapumista olisi sukan suuaukon pitsiosuudesta tullut pitsisempi, mutta pidän näistä sukista näinkin todella paljon. Minulle tulee näistä mieleen vanhanajan villasukat. Tytöt itse eivät ole sukista yhtä innoissaan, sillä pellavan väri ei ole koskaan heidän ykkösvalintansa. Onneksi neitien itse valitsemat satiininauhat tuovat sitä kaivattua muuta väriä.
Nyt jatkan pipotehtaalla, vuorossa vaaleanpunainen pipo. Mukavaa iltaa!

2 kommenttia:

  1. Oi miten kauniit! Ja tuo värivalinta on näihin todella hyvä. Kiitos ideasta:).

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria kehuista! Ei kestä kiittää ideasta, sehän juuri netin ja eri blogien tarkoitus mielestäni on -> että saa ideoita muilta. Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista