tiistai 15. tammikuuta 2013

Tyttömäiset pipot

Sain neitien A ja B uudet talvipipot viimeisteltyä ja ne pääsivätkin heti käyttöön. Tyttöjen mielestä näissä pipoissa on tarpeeksi tyttömäisiä koristeita ja värit ovat kauniit. Molemmat pipot on vuoritettu fleece-kankaalla.
Tumma pinkki (vai luumu?) on neiti A:n pipo. Lanka Lima, 3,5 pyöröt, 144 s, resori 1 kiertäen oikein 1N. Resorin jälkeen reikäkrs nauhan pujottamista varten. 35 krs oikeaa sitten kavennukset joka krs tasavälein: 6 kavennuskohtaa / krs. Virkattu piparkakkureunus ja Lima-langasta huovutettu tupsu, satiininauha ja rusetti. Paljetit lasihelmillä ja sydänkoriste rusetissa ovat kierrätettyjä.
Vaaleanpunainen pipo on neiti B:n. Lanka kaksinkertainen Dropsin Baby Merino, 3,5 pyöröt, 132 s, resori 2O2N. Resorin jälkeen 25 krs oikein. Sen jälkeen kavennukset tasavälein joka toinen kerros: 11 kavennuskohtaa / krs. Karvatupsu, minirusetti ja helmiäisnappi ovat kierrätettyjä. Virkattu pykäreunus ja virkattu kiinteiden silmukoiden kierros (valmiiseen työhön, resorin jälkeen) langalla ja hopea-paljettilangan yhdistelmällä. Austermannin Palila hopeinen paljettilanka oli löytö Menitasta.
Kavennukset on piilotettu minipalmikon sisään. Kavennuskohdassa 2s apupuikolle työn taakse, neulo seuraavat 2 s oikein ja sitten apupuikon silmukat oikein yhteen.
Onnelliset neidit uusissa pipoissaan. Nämä ovat tyttöjen mielestä todella kauniit! Itse olen tyytyväinen keksimistäni pienistä tyttömäisistä yksityiskohdista, kierrätetyistä koristeista ja tietysti siitä, että tekemäni pipot olivat niin mieluisat. Nyt jatkan luonnonvalkoisen käsityön parissa, työn alla kuopuksen kaulaliina. Iloa tiistai-iltaan kaikille täällä piipahtajille!

6 kommenttia:

 1. Ihanat! Olet kyllä viimeistellyt pipot niin kauniisti, ettei voi kuin ihailla.

  VastaaPoista
 2. Mielettömän kauniit pipot! Ei ihme, että olivat mieluisat. Niin kauniita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jaana ja NorppaStiina! Välillä tuntuu, että käsitöissä kivointa on juuri pienten yksityiskohtien suunnittelu ja toteutus.

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit pipot ja nuo vanhanajan sukat on mielettömän suloiset! Kiitos, että sain käydä vierailulla, tulen varmasti uudelleenkin!

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit pipot ja nuo vanhanajan sukat on mielettömän suloiset! Kiitos, että sain käydä vierailulla, tulen varmasti uudelleenkin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Jonsku! Ja kiitos, että kävit vierailulla. Tervetuloa uudestaan :)

  VastaaPoista