tiistai 29. tammikuuta 2013

Raidallisia huovutettuja lapasia

Olen saanut kaksi tunnustusta, joihin palaan mahdollisimman pian. ISO kiitos näistä tunnustuksista, tulin niistä iloiseksi!
Nämä kolme paria huovutettuja lapasia valmistuivat jo syksyn lopulla, juuri ajoissa ensimmäisiin pakkasaamuihin. Nyt vasta sain aikaiseksi esitellä nämä. Lapaset on otettu kuvausta varten tyttöjen laatikoista ja niitä on käytetty ahkerasti. Halusin tehdä iloisenvärisiä huovutettuja lapasia ja kokeilla muitakin huopuvia lankoja kuin Huopasta.
Neiti A:n vihreävalkoraidalliset lapaset. Lankana Dropsin Eskimo ja puikot 7. Silmukoita 32, mikä oli liikaa, raidoitus aina kolme kerrosta yhdellä värillä. Peukalo 11s. Jouduin pyörittämään koneessa pari kertaa, että sain näistä sopivan kokoiset. Tästä johtuen lapasista tuli aika tönköt (paksut).
Neiti B:n vaaleanpunapinkkiraidalliset lapaset. Vaaleanpunainen on Dropsin Eskimoa ja pinkki Dropsin Andesia. Raidoitus 3 krs pinkkiä, 2 krs vaaleanpunaista. Alakuvassa toiset neiti A:n lapaset tönkköjen vihreiden rinnalle. Lankana violetti Huopanen ja pinkki Andes. Raidoitus 3 krs per väri. Nämä ovat suosikkini, pehmeyden vuoksi.
Olen nyt useiden huovutettujen lapasten jälkeen vihdoinkin oppinut oikeat silmukkamäärät. Pitää vain uskoa, että 30 silmukkaa minun käsialalla ja puikoilla 7 riittää. Kaksostytöillä on (ainakin vielä) kapeat kädet ja koska huopumista tapahtuu enemmän pituus- kuin leveyssuunnassa, niin 30 silmukkaa riittää. Kirjoitan sen nyt tänne itselleni muistiin:)

Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihania! Tykkään myös ihan älyttömästi noista sivupalkissa olevista virkkauksista (:

    VastaaPoista