sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Virkattu pääsiäismuna - ohje

Minulta pyydettiin ohjetta virkatulle pääsiäismunalle. Lankana Novitan Minikerä ja koukkuna 2,5. Muistattehan, etten missään nimessä ole mikään ammattilainen ja termistö voi olla pahasti hakusessa. Netistä löytyy varmasti useita hyviä ammattilaisten tekemiä ohjeita. Mutta tässä kirjoitettuna muistiin, miten omani tein, jos jollekin tästä on iloa.

Aloita taikalenkillä =magic ring / magic loop ohje Tee taikalenkkiin kuusi kiinteää silmukkaa (ks), sulje kerros piilosilmukalla.
2. krs: jokaiseen silmukkaan 2 ks --> 12s
3. krs: joka toiseen silmukkaan 1 ks, joka toiseen silmukkaan 2 ks --> 18 s, sulje kerros piilosilmukalla
4. krs: joka kolmanteen silmukkaan 2 ks, muuten 1 ks --> 24 s, sulje kerros piilosilmukalla
5. krs: 1 ks jokaiseen silmukkaan paitsi 8. ja 16. ja 24. 2 ks --> 27s

Merkitse erivärisellä langalla kerroksen alkamiskohta, sillä tästä eteenpäin virkkaat spiraalina, eli kerrokset eivät varsinaisesti ala, eivätkä lopu piilosilmukalla. Virkkaa kiinteitä silmukoita yhteensä 13 kerrosta työn alusta laskien. Päättele aloituslanka.
Siirrä merkkilanka ja aloita kavennukset. Huomioi kerroksen vaihtumiskohta merkkilangasta, sillä virkkaat edelleen spiraalina.
14 krs: virkkaa vuorotellen: 3 ks, 2 silmukkaa etureunasta yhteen, 2 ks, 2 silmukkaa etureunasta yhteen, kerros loppuun
15 krs: virkkaa koko kerros ks
16 krs: virkkaa vuorotellen 2 ks, 2 silmukkaa etureunasta yhteen, kerros loppuun
17 krs: virkkaa koko kerros ks

Poista merkkilanka, täytä vanulla. Virkkaa loppuun saakka vuorotellen 1 ks, 2 silmukkaa etureunasta yhteen, kunnes jäljellä on n. 5 silmukkaa. Päättele. Muotoile vielä valmis pääsiäismuna käsin.

Nämä suklaamunat, samoin kuin "värikkäissä käärepapereissa" olevat pääsiäismunat löytyvät tyttöjen vitriinikaapista. Tekemisen ja onnistumisen iloa kaikille! Kommentoikaa ja kysykää ihmeessä, jos jäitte pohtimaan jotain.

5 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta. Meinasin myös esittää pyynnön, mutta joku oli nopeampi ;-)

  -Tuija-

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ohje oli selkeä ja ymmärrettävä (toisin kun nuo valmiit ohjeet, joista en yleensä ymmärrä mitään...)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ohje oli selkeä. Ainakin näin pikaisesti luettuna. Täytyykin testata heti illalla. Mä aloitin jo omalla ohjeella mutta saan jostain syystä aina erikokoisia niistä munistani... Ehkä pitäis vähän laskea niitä silmukoita...? ;)

  VastaaPoista
 4. Ei kestä kiittää. Tekemisen ja onnistumisen iloa kaikille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos selkeästä ohjeesta! Sellaista ei meinannut löytyä lainkaan googlettamalla, mutta onneksi päädyin tänne! Katsotaan, riittääkö kärsivällisyyteni tällaiseen. :)

  VastaaPoista