perjantai 20. marraskuuta 2009

Retrotakki ja palmikkopipo


Appiukon mökin vintiltä löytyi vuosi sitten epämääräinen pahvilaatikko. Laatikon sisällä oli mieheni vaatteita 70-luvulta: kalsareita, t-paitoja, collegepuseroita y.m. mielestäni parhaat päivänsä nähnyttä vaatetta. Mutta joukossa oli myös yksi helmi: aito 70-luvun retrotakki, Bunukka -merkkinen. Takki on aivan ihana! Se on kääntötakki - toiselta puolelta enstexmäinen ruskea, ja toiselta puolelta paksua villakangasta, tweediä. Pesin takin viime vuonna ja toivoin, että siitä tulisi kuopuksellemme vielä joskus hyvä takki. Ja niin kävi. Se on nyt aivan täydellisen kokoinen. Ja mikä parasta takki on todella hyvässä kunnossa.

Takki tarvitsi seurakseen pipon. Ensin ostin Timberlandin punaisen pipon ja neuloin samansävyisestä alpakka-langasta pidennetyllä helmineuleella kaulahuivin. Tämä setti sopi kuitenkiin paremmin yhden toisen takin kanssa. Netistä löysin kivannäköisen palmikkopipon, ja toteutin samanlaisen. Tirun palmikkopipo. Kiitos Tiru! Minulla ei ollut pipoon ohjetta, ainoastaan kuva. Purin ja neuloin niin monta kertaa, että ohjeen kanssa olisin varmaan saanut samassa ajassa valmiiksi useampia pipoja. Varsinkin kavennukset tuottivat päänvaivaa, sillä halusin palmikoiden jatkuvan ylös asti. Minulla ei ole aavistustakaan, miten loppujen lopuksi kavensin, mutta valmista tuli ja pipo sopii kuopuksen päähän. Hieman tyttömäinen , mutta tosi suloinen. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin!

Lanka on DROPS:n Merino Extra Fine ja puikot 3,5mm, 16 s:n mallikerta, yhteensä 128 silmukkaa. Palmikon kierrot joka 8. krs:lla. Kavennukset arvoitus.

Tässä vielä kuvat siitä punaisesta kaulaliinasta. Lanka Drops Alpaca, puikot 4,5 mm. Neulottu kaksinkertaisella langalla, 25 s, ekat silmukat aina oikein, muuten aina kaksi kerrosta samaa helmineuletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti