perjantai 27. marraskuuta 2009

JoulukalentereitaNäillä joulukalentereilla meillä odotetaan joulua 2009 (=jouluaattoa). Lapsemme ovat valinneet Legon, Littlest Pet Shopin (2 kpl) ja Carsin kalenterit, joista on luvassa mukavia yllätyksiä joulukuun aamuihin. Koiralla on oma koirien suklaajoulukalenteri ja ainakin viime jouluna herkut maistuivat. Naapurintytön myymä partiolaisten kalenteri on päätynyt miehelleni.Parivuotias kummityttömme ei saa perinteistä prinsessakalenteria vaan prinsessapallon (täytetty karkilla), palloa voi käyttää koristeena. Vaaleanpunaiset suklaat reunustavat prinsessapalloa. Toivottavasti kummitytön vanhemmat auttavat herkkujen syömisessä.Pienempi kummipojistamme saa neulomani joulusukan. Joulusukasta löytyy herkkujen lisäksi jojo, liskosukat, koristenallet. Ajattelin, että joulusukka voisi myöhemmin löytää paikkansa vaikka leikkimökin joulukoristeena. Tai sitten tuo pieni velikulta käyttää sitä omana tai veljensä sukkana, pipona tai ehkä on parempi, etten edes yritä arvata tyhjän joulusukan käyttötarkoitusta. Sen verran kekseliäs hän on.

Isompi kummipojistamme asuu Englannissa ja hänelle lähetämme joka joulu Fazerin suklaakalenterin. Pieni pala Suomea vieraalla maalla. Ainakin tämän kummipojan äiti rakastaa Fazerin suklaita. Lontoossa asuva ystäväperheemme saa myös Fazerin suklaakalenterin.Perinteisin joulukalenterimme on äitini 70-luvulla pistelemä tonttukalenteri. Lapsuudessani tähän kalenteriin ilmestyi pitkin joulukuuta erilaisia yllätyksiä meille lapsille. Ei joka päivä, mutta usein kuitenkin. Nyt sama perinne jatkuu omien lasteni kanssa. Tontut käyvät pitkin joulukuuta jättämässä yllätyksiä lapsillemme. Haluaisin lasten kasvaessa päästä eroon kaikista disney y.m. ylikansallisista kalentereista ja pitää ainoastaan tämän. Tällaisen itsetehdyn kalenterin paras puoli on, että se kasvaa ja muuttuu lasten mukana. Myös isomman (moniosaisen) lahjan esim. legon voi paloitella osiin ja jakaa vaikka kaikille päiville jouluaattoon asti.

Usein meillä on myös kalenterikynttilä. Sellaista on kiva polttaa, jos se ei ole liian paksu. Tänä vuonna meillä on numeroidut tuikut. Oikeasti ostin nämä jo pari vuotta sitten, mutta unohdin ne kaappiin. Nyt ne ovat jo esillä ja kaikki 24 tuikkua on aseteltu lautaselle; pikkuhiljaa tuikut vähenevät ja jouluaatto lähestyy. Mukavaa ja tunnelmallista joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti