maanantai 15. kesäkuuta 2015

esittelyssä Rantamökki ja keittiörempan alkutaival

Blogiani seuranneet ovat silloin tällöin lukeneet Rantamökistä. Rantamökki päätyi siskoni ja minun hallintaan yllätyksellisenä ajankohtana. Olimme molemmat tahoillamme tehneet omat vapaa-ajanasuntoratkaisut ja nyt piti löytää aikaa ja rahaa tälle mökille. Kolmannen siskon luovuus sai asiat loksahtamaan paikoilleen ja nyt suunnitelmat ovat selvät. Tällä kertaa esittelen mökkiä hieman enemmän sekä meneillään olevaa keittiöremppaa. Mökki on 70-luvun lautamökki, jonka mukavuuksia on sähkö ja keittiön viemäri. Mökin sijainti on mahtava, rantaviivaan on alle 10 metriä :) ja paikassa on meille tärkeitä lapsuuden muistoja. Lisäksi lähin mökkinaapuri on mieleinen :) Mökistä ei ole pidetty huolta, sauna on käyttökelvoton, koska vettä oli päässyt muovimaton alle. Siivousta on laiminlyöty viimeiset parikymmentä vuotta. Metsä ympärillä oli pusikoitunut ja rantaa ei melkein näkynyt. Ympäröivää luontoa oli käytetty kaatopaikkana. Onneksemme katto on aina ollut kunnossa, joten kaikki on kunnostettavissa, siivottavissa ja väärät ratkaisut korjattavissa. Paikasta tulee upea! Budjetti tosin on pieni ja aikakin on kortilla, mutta yksi asia kerrallaan ja täytyy priorisoida ja hyväksyä, että valmista ei tule ihan heti ;) Viime kesänä kaadoimme puita, jotta saatiin ranta ja aurinko näkyviin sekä maalasimme vuorilaudat valkoisiksi, jotta talo ryhdistyi. Sisällä purimme kaiken mahdollisen, jotta tänä kesänä pääsimme aloittamaan tyhjällä mökillä. Tämän kesän ensimmäinen projekti on lapsiperheelle ehdottoman tärkeä keittiö. Keittiöstä oli aiemmin käynti saunaan, mikä teki keittiöstä todella epäkäytännöllisen. Suljimme oviaukon ja avasimme uuden oviaukon saunasta suoraan ulos. Sirkkelillä ja rautakaupan valkolakatuila paneeleilla tuli siistiä jälkeä aika nopeasti. Pieni liesi ja käytettyjen alakaappien asennus. Liimapuulevyyn aukon leikkaus tiskiallasta varten ja jenkkikaapin paikalleen ujuttaminen, tämä oli millimetripeliä. Tämän enempää ei keittiössä ennätetty tehdä, kun piti jo rientää takaisin kaupunkiin. Kuvien oton jälkeen vahasin liimapuulevyn ja sillä aikaa Mies asensi räystäskourut uudestaan, sillä niissä ei ollut mitään kaatoa. Kaaoksen keskellä pitää olla jotain nättiä ja valmista :) niinpä täytin vanhan munakaapin, jonka olin maalannut valkoiseksi (oli aiemmin sininen) ja asettelin jääkaapin päälle. Juu, olen sillä tavalla pikkuisen hölmö ;)

Pysykää kuulolla, keittiöremppa jatkuu ja minä menen nyt maalaamaan tammiovia valkoisiksi :) Laitan jatkossa myös tietoa kustannuksista ja hankintapaikoista.

2 kommenttia:

  1. Uudistuksella mökki saa monta käyttö vuotta lisää. :) Kova työ on varmasti, mutta kaikki sen arvoista♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jonna :) Näin mekin ajatteleme, että kovalla työllä saamme mökille monta vuotta lisää ja pääsemme nauttimaan ihanasta järvenrannasta :)

      Poista