torstai 21. elokuuta 2014

työpöytä ja työtuoli teinille

Teiniä ärsytti, kun pikkusiskot kävivät penkomassa työpöytää ja tutkimassa, mitä kaikkea mielenkiintoista isosiskon työpöydältä löytyy. Kiellot eivät auttaneet, joten ehdotin esikoiselle "uutta" työpöytää.
Lukittava klaffipiironki oli esikoisen mieleen lukon takia ja äidin mieleen klaffin takia (kaikki työpöydän sotkut saa näppärästi piiloon klaffin taakse). Huutiksesta löytyi todella koviakokenut piironki edullisesti.
Yritin irrottaa lakkaa pinnasta hiomakoneella ja puhaltimella, mutta tuloksetta. Veimme piirongin puusepänliikkeeseen, jossa se upotettiin lipeään - hui! Johon lähti maalit ja lakat :) Minulle kerrottiin, että piironki oli lakattu venelakalla, jota ei kotikonstein saa irti. Lipeäkäsittelyn jälkeen piironki piti pyyhkiä etikkavedellä. Sen jälkeen halusin vielä tehdä kevyen hionnan hiekkapaperilla ja sitten käsittelin pinnan Osmo puuvahalla, sävy antiikkitammi, esikoisen toiveiden mukaisesti. Vetimet ovat uudet, esikoisen valitsemat.
Työtuoli on ukin (siis isäni) vanha työtuoli, johon vaihdoin uuden kankaan. Pellavakangas sopii huoneen väreihin ja tuolin yksinkertaiseen muotoon.
Mies vaihtoi lipastoon uuden takalevyn ja asensi liu´ut alimmaisen laatikon alle. Puuttuneiden jalkojen tilalle ostimme puusepänliikkeestä puiset jalat. Jalat täytyy vielä vahata. Aika paljon työtä, mutta mieli on hyvä, kun saimme pelastettua koviakokeneen klaffipiirongin. Uskon, että piironki tulee palvelemaan meitä vielä pitkään. Esikoinen tykkää ja äiti tykkää :)

Tässä vielä ennen kuvat työpöydästä ja tuolista, aikamoinen muutos, vai mitä :)

6 kommenttia:

 1. Oi miten upea tuli piirongista! Tuollaisesta olen itse aina haaveillut:)
  Ja tuoli, kiva, että siinä on muistoja mukana.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria kommentistasi. Itsekin olen aina pitänyt klaffipiirongeista, ne ovat niin näppäriä huonekaluja. Minustakin kaikki huonekalut, joilla on tarina ja muistoja mukana ovat parhaita. Aurinkoista syyskuuta :)

   Poista