lauantai 12. heinäkuuta 2014

poikien ja tytön huoneiden tekstiilit 1:12 koossa

Nukkekodin ylimmässä kerroksessa on poikien huone. Kerrossänkyjen petivaatteet eivät olleet makuuni riittävän runsaat:)
Sängyissä oli sinivalkoruudulliset "lakanat" ja niihin oli ommeltu tyynyt kiinni. Ruutulakanat saivat jäädä. Tyynyt saksin irti, avasin tyynyt ja hyödynsin kankaat.
Peiton ruutukangas on kierrätetty Miehen vanhasta paidasta, taustalla lakanakangasta ja peiton välissä fleece-kangasta. Tein ompelukoneella tuollaiset tikkaukset. Villapeitot on kääritty rullalle ja ne on kudottu kakkosen puikoilla ohuesta reuma-langasta. Mitään isompaa en reuma-langasta jaksaisi tehdäkään...
Villapeittojen kuvio on mistake rib pattern (löytyy googlettamalla), reunat on viimeistelty rapuvirkkauksella. Kokonaisuus on riittävän reipas ja poikamainen. Ja sitten siirrytään yksi kerros alaspäin tytön huoneen ihan toisenlaiseen tunnelmaan :)
Tytön sängyssä oli aivan kamalan väriset peitot, ei tullut mieleenikään hyödyntää niitä. Patjan päälle valkoista lakanakangasta. Peitto on toiselta puolelta vaaleanpunainen ja toiselta valkoinen. Brodyyri-pitsiä laitan aina joka paikkaan ja niin myös tähän peittoon.
Kukalliset tyynyt on ommeltu Laura Ashleyn kankaasta. Näiden tyynyjen sisus on sentään kierrätetty sängyn alkuperäisistä tyynyistä.
Villapeitto jälleen reuma-langasta kakkosen puikoilla. Malli vanhasta ruotsalaisesta vauvalehdestä.
Kaikki petivaatteet on tehty kestämään leikkejä, sillä tässä nukkekodissa lapset ja aikuiset peitellään sänkyihin joka ilta :)

Kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen. Olen aina yhtä ilahtunut kun joku jaksaa kommentoida, näin tietää, ettei kirjoita blogia vain itselleen. Rentouttavaa lauantaita!

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat huoneet!!! Niin kauniisti toteutettu ja hyvällä sisustussilmällä suunniteltu :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari! Hyvällä sisustussilmällä, hauskasti sanottu :) Aurinkoisia päivä sinulle!

   Poista
 2. A P U A ! Miten ihanat peitot ja tyynyt ja kaikki olet tehnyt! Ihan mielettömän hienot! Kyllä sinä olet taitava! Minullakin nukkekodin sistustaminen käynnissä, tuo brodyyri-idea on laitettava korvan taakse. Mukavia ja aurinkoisia päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina! Olen ihan koukussa näihin nukkisjuttuihin. Varo vain, vie ihan mennessään :) Aurinkoisia päiviä myös sinulle!

   Poista