tiistai 18. joulukuuta 2012

Tonttuilua

Jos tontun tunnistaa punaisesta hiippalakista ja punaisista töppösistä, niin sitten olemme onnekkaita, sillä meillä asuu ihan oikea tonttu.
Kuopus tarvitsi uuden pipon ja marraskuussa kysyin haluaisiko hän punaisen tontuille tarkoitetun pipon. Poika innostui ja minä kudoin Lovikka-langasta 6 sukkapuikoilla oman mallin mukaisen hiippapipon. Resori on 2o 2n neulosta ja sen jälkeen kudotaan oikein kunnes pituutta on päälaelle. Sitten kavennukset. Kavensin aina kierroksen alussa ja lopussa (eli 2s / krs) aluksi harvemmin ja lopuksi tiheämmin. Tupsu on 7veikkaa. Pipo on vuoritettu fleece-kankaalla.
Poika on pipossaan suloinen ja on saanut päiväkodissa ihailua erilaisesta pipostaan. Olin imarreltu, kun minulta kysyttiin, josko voin tilauksesta näitä tehdä. Valitettavasti aika ei siihen riitä, mutta tunsin onnistuneeni pipon kanssa.
Onneksi joulukuussa lumi ja pakkanen ova hellineet meitä, sillä muuten tämä olisi liian kuuma pipo. Maalla viikonloppuna ripustimme terassille pienen tontun keinumaan, onhan kohta jo joulu.
I made the red elf´s hat for our youngest child. EDIT: tässä "suurinpiirtein" ohje tontun pipoon, koko 6v lanka: Lovikka puikot: 6 sukkapuikot 68s, 2O2N resoria 7 krs, sileää 18 krs sitten kavennukset. Kavensin aina kierroksen alussa ja lopussa, eli yhteensä 2s/krs ensin joka 6. krs (2 krt) sitten joka 5. krs (3 krt), joka 4. krs (3 krt), joka 3.krs (2 krt) ja sen jälkeen kavensin joka toisella kerroksella. Kun työssä jäljellä n. 32 silmukkaa jatkoin kaventamista joka kerroksella. Toivottavasti saatte tästä selkoa. Kiva, jos jollekin on iloa tästä hiippalakista.

4 kommenttia:

  1. Nätti, uniikki tonttuhattu :) Teitkö kavennuksia alussa kuinka usein? joka toinen kierros?

    VastaaPoista
  2. Söpöliini! Tonttu ja tontun hiippapipa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Ninnu, lisäsin ohjeen tuonne tekstin loppuun.

    VastaaPoista