sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Piparminttua

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille. Olen aivan imarreltu virkattujen penaalien saamista kehuista, kiitos! Uusia lukijoita on kirjautunut, mikä on todella mukavaa. Sydämellisesti tervetuloa!
Joulu on ollut päivittäin mielessäni ja valoja olen laitellut ympäri kotia. Tontut ja muut jouluiset koristeet saavat vielä hetken odottaa esillepääsyä. Jouluiset käsityöt ja puuhastelut puolestaan ovat hyvässä vauhdissa.
Innostuin virkkaamaan piparminttu karkkikeppejä. Ohje on täältä Ohje on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Tarvitset punaista ja valkoista lankaa, koukun ja valkoisen piippurassin. Itselläni lankana 7veikka ja koukku 3. Virkkaa 50 ketjusilmukka valkoisella, 1 punainen ketjusilmukka, käännä työ, virkkaa 50 kiinteää silmukkaa punaisella, yksi valkoinen ketjusilmukka, käännä työ, virkkaa 50 kiinteää silmukkaa valkoisella punaisen silmukan takalenkkiin. Ohjeessa piippurassi taitetaan kahtia, mutta itse halusin ohuempia karkkikeppejä, joten puolitin piippurassit. Kiinnitä virkattu suikale piippurassin ympärille, muotoile. Muista taitella piippurassin terävät päät.
Näitä voi käyttää mihin vain, kuusenkoristeina, kattaukseen, oikeiden karkkikeppien joukossa. Meillä lapset omivat nämä heti leikkeihinsä ja pyysivät tekemään toisen puoli tusinaa lisää. Tekisin mielelläni, mutta kaksi itsetehtyä joulukalenteria ovat pahasti kesken (osittain vasta suunnitteluasteella). Oi, jos saisi lisää tunteja vuorokauteen! Kuvitelkaa vaikka kaksi tuntia lisää puuhasteluaikaa vuorokauteen, mikä ei olisi mistään muusta poissa. Mukavaa alkavaa viikkoa!
I crocheted candy canes. The children took them immediately to their plays and asked to make another half a dozen. I am happy that they are pleased with what I do and happy to play with homemade play food.

3 kommenttia:

  1. Mä just mietin ohjetta karkkikeppiin, joten sun postaus tuli juuri sopivaan väliin! Pitää kokeilla itsekin!

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihania! Saisinkohan itsekin aikaiseksi... :)

    VastaaPoista