maanantai 11. kesäkuuta 2012

Projekti Kanala

Saamme kesäksi maalle hoitoon kahdeksi kuukaudeksi kolme kanaa ja yhden kukon. Tämä on useamman kesän takainen haaveeni, joka nyt siis vihdoin toteutuu. Lapset ovat myös aivan innoissaan, ainaostaan mieheni innostus ei ole yhtä suurta ja varauksetonta. Kiitettävästi hän kuitenkin on rakentanut asuinsijaa siipikarjalle. Paikan valinta, tasoitus, harkot pohjalle ja rakentamisesta ylijäänyt kuormalava pohjaksi. Kehikko ja seinät vanerilevystä, jotta saadaan nopeasti valmista. Siipiveikot saapuvat jo ensi lauantaina. Vanhasta leikkimökistä (josta myös kioski tehtiin viime kesänä) oli jäänyt yksi ikkuna yli. Se kierrätettiin nyt kanalan ikkunaksi. Harjakatto, jotta orsille jää tilaa. Katto on musta huopakatto ja katonharjalla on leikkimökistä ylijäänyt harjalauta (lieneekö oikea nimi?). Pieni ramppi, jotta siivekkäät pääsevät tepastelemaan kotiinsa. Ikkunan vastaisella seinällä on huoltoluukku, joka kaipaa viimeistelyä. Samoin ulkoaitaus on vielä kesken. Vielä ennen kanojen ja kukon saapumista työlistalla: nurkkalaudat, harjalaudan kiinnitys, ovi, huoltoluukun viimeistely, aitauksen viimeistely, sisälle orret ja munimislaatikot. Olen aivan tohkeissani.

4 kommenttia:

 1. Oijoi! Ihanaa! Itsekin haaveilen omasta kanalasta, jahka joskus pääsemme sinne varsinaiseen OMAAN kotiin :) Kotona meillä oli (kun olin itse yläaste-/lukioikäinen) muutamana kesänä kanoja. Olihan ne kivoja! Jokaisella lapsella oli oma kanansa. Omalle kanalleni kyllä kävi hiukan köpelösti: sen tappoi kanahaukka eräänä yönä, kun häkissä ei ollut vielä verkkokattoa :( Lyyli-parkaani vieläkin ikävöin. (Vink,vink: kannattaa tosiaan se katos verkosta häkkiin laittaa. Petolinnut ovat armottomia.)

  Mutta olivathan ne mukavia eläimiä! Aina oli munia ja yksi kesä oli meillä ihan kukkokin, joten yksi tipukin saatiin. Voi sitä söpöyttä - vaikka olihan sillä kimeä ääni :D

  VastaaPoista
 2. Ja vielä: tuo teidän kanalakoppinne on sitten ihan superhieno! Kiva ottaa vaikka tästä sitten joskus mallia omaan :D

  Oikein mukavaa kesää kanojen ja kukon kanssa! (Toivottovasti kukkonne ei ole yhtä arkajalka kuin oma Anttonimme - pelkäsi jopa kastematoja!) :) Hih!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kanala. Oma kanala olisi kyllä haaveiden täyttymys :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos HoO kana/kukko -muistoistasi. Kiva kuulla, miten muilla on sujunut tuo kanalan pito. Kiitos myös kanalan kehuista! Omaa designia tuo meidän kanala.

  Kiitos Satu Kanalan kehuista!

  Yllättävän moni haaveilee omista kanoista, ihanaa jakaa sama haave monen kanssa ja kuulla positiivista palautetta. Ihmettelijöitä on myös riittänyt.

  VastaaPoista