torstai 9. helmikuuta 2012

Lapasia, sukat ja lego-pohdintaa

No onkos tullut kesä nyt talven keskelle... siltä tuntuu, kun kukkaketo Nalle-lankaan yhdistää vaaleanvihreää lankaa. Tytöille saa loihdittua kauniita lapasia ihan puolivahingossa. Nämä ovat neiti B:n lapaset rukkasten alle, kadonneiden lapasten tilalle. Varressa vihreällä virkattu koristereunus.
Pojalle tuli sinistä ja harmaata, ehkä hieman armeijamaista. Tylsää, ei kaunista, mutta rakkaudella perheemme kuopukselle neulottu. Kuvattu kuopuksen oman nojatuoli-rahi -yhdistelmän päällä. Täytyykin muistaa esitellä teille kuopuksen huone. Se on jo lähes valmis. Se vain harvoin on kuvauskunnossa.
Usein lattia näyttää vähintään tältä.
Yritän kipeästi ratkaista legosäilytysongelmaa: säästääkö alkuperäiset pakkaukset, lajitellako eri kokoisiin muovisiin laatikoihin, vai kaataako kaikki isoon puiseen arkkuun. Ostin kauniin puisen lokerikon Kodin 1:stä legoja varten ja aloin loputtomalta tuntuvan lajittelun: ukot, aseet, tarvikkeet... Nyt tuntuu, ettei tämäkään ole hyvä ratkaisu. Katsotaan, mitä keksin. Kertokaa ihmeessä vinkkejä!

7 kommenttia:

 1. Kiva nojatuoli ja rahi! :) Oletko kenties päällystänyt ne itse..? Mietin tässä jospa ompelis lapsille säkkituolit itse...

  VastaaPoista
 2. Meillä on säästetty ohjekirjaset ja sitten legot sarjan mukaan omissa muovilaatikoissa. Siis City, Star Wars jne. Mutta nyt mietin, jos sittenkin laittaisin ne kaikki vaan samaan. Sekaisin ne kuitenkin menee, kun lapset niitä tuunailee. Ei ne leiki niill alkuperäisillä kokoonpanoilla vaan rakentavat omiaan, mikä on hyvä juttu.

  VastaaPoista
 3. Meillä on Legot eri kokoisissa laatikoissa koon mukaan, ihan sellaisissa Ikean kovitetuissa kankaisissa , joissa on vetoketju vinottain pohjassa. Ohjeet on mapissa muovitaskuissa. Laatikot haluttiin säästää, mutta saatiin sovittua että niistä leikataan kannet ja takaosat vaan talteen. Ne on sitten pakattu muutamaan isompaan laatikkoon ja niitä säilytetään kaapissa.

  Ihanat, kamalat, niin rakkaat muovipalikat... Tsemppiä järjestelyyn!

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Päädyin lopulta heittämään ne pahvilootat pois ja vain ohjevihkoset säästettiin. Meillä legot ovat kannellisissa muovisissa laatikoissa (osa ikeaa, osa marketista sellaisia sängynaluslaatikoita) ja legot on laatikoissa sarjoittain (star wars, indiana jones, city, harry potter jne).
  On mielestäni kaikista toimivin ratkaisu, näin lapsi myös löytää etsimänsä (yhdestä isosta laatikosta yhden tietyn osan etsiminen saattaisi olla himpun verran vaikea tehtävä).

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Meillä on ainakin lego-ongelma ratkaistu näin: Tyttöjen legot omassa, poikien omassa isossa arkussa. Pienimmät osat lajiteltu yhteen rasiaan, etteivät ne huku. :)

  VastaaPoista
 6. Olen seuraillut blogiasi jonkin aikaa, muuta en ole varmaan aikaisemmin kommentoinut.

  Meillä on kanssa painiskeltu tuon legojen lajittelun kanssa: tällä hetkellä on päädytty siihen, että kaikki legot on laitettu värien mukaan omiin laatikoihinsa, samoin renkaat,ikkunat, ukkelit ja aseet ovat omissa boxeissaan. Oli muuten aikamoinen urakka...

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
 7. Meillä ollaan vasta pikkuhiljaa siirtymässä pikkulegoihin.. Varmaan sitten lajitellaan ne eri rasioihin, tuolta isosta laatikosta ei tahdo edes etsimäänsä duploa löytää, saati sitten pikkulegoja.

  VastaaPoista