tiistai 9. helmikuuta 2016

Miltä näyttää 70-luvun baarijakkara tänään?

Meillä on uusi baarijakkara :) mutta tällä baarijakkaralla on tarina. Viime kesänä löysin Kierrätyskeskuksesta hylätyn baarijakkaran. Se näytti kaatopaikkakuntoiselta, mutta tarkempi tutkiskelu osoitti sen olevan rakenteellisesti tukeva ja ehjä. Lapsuudenkodissani meillä oli samanlaiset jakkarat, mutta matalina. Nostalgia, sääli, hulluus vai luovuus sai minut nappaamaan jakkaran mukaani?!? Täytyy kyllä antaa kaikki kiitos ja tunnustus rakkaalle Miehelleni, joka jälleen auttoi projektissani! Hän hioi jakkaran metallijaloista ruosteet ja maalit pois. Pääsin aloittamaan maalauksen. Kerros pohjamaalia (Farrow&Ball) ja kaksi kerrosta maalia (Farrow&Ball, nearly black). Seuraavaksi käsittelin istuimen. Irrotin niitit, päällikankaan ja pehmusteen. Sitten pesin vaneri-istuimen huolellisesti. Jopa niin huolellisesti, että kerrokset alkoivat irrota toisistaan ja Mies pääsi liimaamaan ne takaisin kiinni toisiinsa :) Pellavakangasta omista varastoista, teren sisällä on hamppunarua, sillä se oli riittävän ohutta ja sitä löytyi kotoa. Yksivärinen pellavakangas näytti silmiini liian paljaalta, joten pitkän pohdinnan jälkeen painoin akryylimaalilla N.13 kaapista löytyvien sabluunoiden avulla. Ihan uusi elämä 70-luvun baarijakkaralle! Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen :) Vielä täytyy ostaa rautakaupasta uudet muoviholkit jalkojen päihin, sillä alkuperäiset ovat todella kuluneet.

6 kommenttia:

 1. Wau! Siitä tuli mahtava. Vaikea uskoa samaksi jakkaraksi.

  Onko tuolla numerolla 13 joku tarina vai oletko valinnut sen vain siksi, että näytti kivalta? Jos et löydä uusia kumisia tassuja, voit aina virkata pienet töppöset ja liimata ne jakkaran jalkoihin kiinni. Jos ovat liian liukkaat, laita lateksikumia pohjaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tähän projektiin olen itsekin tyytyväinen:) kiitos virkkausvinkistä! Numero 13 näytti kivalta, on yhden lapsen syntymäpäivä, yhden onnennumero ja kaksosten ikä...

  VastaaPoista
 3. Voi! Upealta näyttää ja ei uskoisi että on tuunattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Jos tuunaus onnistuu, niin se on usein mieluisampi kuin kaupan uusi :)

   Poista
 4. Mahtava tuunaus! Meilläkin oli lapsuudenkotona niitä matalanmallisia jakkaroita. Just huippuja ja miten nostalgista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, nostalgia se varmaan oli, joka sai minut pelastamaan ränsistyneen jakkaran Kierrätyskeskuksesta. Mies on näistä löydöistäni usein kauhuissaan, mutta tuunauksen jälkeen muuttaa mielensä :)

   Poista