perjantai 17. heinäkuuta 2015

Maalaiskeittiö minibudjetilla

Blogiani lukeneet tietävät, että mökillä on tehty keittiötä pienellä budjetilla, mutta ja Isolla Sydämellä :) Keittiönkaapit löysin Torista :) Ihana ihminen päätti lahjoittaa keittiöremontin alta vanhat kaapit ja minä otin ne avosylin vastaan. Olen koko sydämestäni kiitollinen tälle lahjoittajalle :) Keittiönkaapit vaativat 6 kerrosta maalia. Aika näyttää, miten maalattu umpipuinen tammiovi kestää käytössä. Pöytätaso liimapuulevyä rautakaupasta, minkä vahasin antiikki-tammi-sävyisellä huonekaluvahalla. Tiskiallas on Ikean edullisin allas. Pöytätaso liimapuulevyä, mikä sirkkelöitiin oikean kokoiseksi ja käsiteltiin vahalla. Kangas tason alla Eurokankaasta ja kiinnitys Ikean halvimmilla verhotangoilla (0,99 eur / kpl). Talouspaperiteline on mökin alkuperäistä kalustoa ja maalasin senkin valkoiseksi. Korkea kaappi kulmassa on Miehen tekemä. Hyödynsimme kaksi yläkaapin korkeaa ovea, mutta runko on rakennettu huonekalulevystä :) Alunperin suunnittelin hyödyntäväni kaapinovien puiset vetimet, mutta epäilin maalin pysymistä vetimissä. Mustanharmaat metallivetimet on kierrätetty Hemnes-laatikostosta. Avohyllyä varten ostettiin jälleen liimapuulevyä, jonka Mies sirkkelöi oikean kokoiseksi ja minä maalasin. Hyllynkannattimet löytyi omista varastoista. Tosin niitäkin hieman lyhennettiin, jotta istuivat pieneen keittiöön paremmin. Avohyllyllä koukuissa sisustusliikkeestä ostamani uudet mukit. Hyllyn päällä astioita m.m. Ikeasta ja Kierrätyskeskuksesta. Kannu on Arabian vanha ihanuus :) Tason päällä valkoiseksi maalaamani munakaaappi. Laatat ovat K-raudan tavislaatta. Pienet tyyliin sopivat, mutta edulliset roikkuvat lamput löytyivät ahkeran googlailun jälkeen Kärkkäiseltä. Kapea 40 cm:n uuni ja jenkkikaappi on ostettu edullisesti käytettyinä netistä. Voin rehellisesti sanoa, että käytin molempien jynssäykseen vähintään kaksi tuntia. Halvalla kun ostaa saa edellisen omistajan liat kaupan päälle :) Kuka tahansa martta olisi ollut ylpeä siivouksen jäljestä! Loppuun vielä kuvat alkutilanteesta. Vasemmalla mökin alkuperäinen keittiö ja oikealla Tori-ilmoituksen lahjoituskeittiö. Sekä kuvat munakaapista ja talouspaperitelineestä alkuperäisasuissaan :)

Laskettiin Miehen kanssa, että keittiön budjetti oli n 350 eur kun omalle työlle ei lasketa hintaa. Olemme kaikki lopputulokseen huipputyytyväisiä ja nautimme kakkukahvit keittiön kunniaksi :)

8 kommenttia:

 1. Wau...aikamoinen saavutus. Tosi hieno lopputulos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Olemme itsekin todella tyytyväisiä lopputulokseen :)

   Poista
 2. Olette kakkukahvinne ansainneet. Mielestäni olette kyllä ahkeroineet ja onnistuneet kuohuvankin veroisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, Varis! Paljon työtä, mutta lopputulos palkitsee :)

   Poista
 3. Sulla on niin inspiroiva blogi. Kovasti olet ahkeroinut ja tuunaillut. Aivan mahtava lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos blogini kehumisesta, Santra! Ihanaa, jos olen onnistunut inspiroimaan myös muita. Itsekin löydän aina muiden blogeista inspiraatiota. Kiitos myös keittiön kehuista :)

   Poista
 4. Kiitos, Jonna. Paljon työtä ja vaivaa, mutta lopputulos palkitsee! Ja nyt meillä on ihana keittiö mökillä.

  VastaaPoista