torstai 23. heinäkuuta 2015

aurinkovarjo pitsikankaasta

Kaksostyttöjen synttärijuhlat heinäkuun lopussa pidetään vanhananjan puutarhajuhlien hengessä, valkoista, vaaleanpunaista, kukkia, viirinauhoja... Meidän aurinkovarjot (valkoinen ja musta) olivat liian yksinkertaisia ja selkeitä (lue, ei kauniita), joten tein tytöille heidän näköisensä aurinkovarjon :) Ostin kirpparilta varjon neljällä eurolla. Valitsin rungoltaan ja mekanismiltaan ehjän ja valkoisen. Kangas lähti onneksi helposti irti. Yhden kolmion otin itselleni kaavaksi. Huomatkaa rakas koiramme, joka auttaa, pitämällä pitsikankaasta kiinni. Mahdollisimman edullista pitsikangasta (tämä on Ikeasta) sillä itsetekemällä ei koskaan tiedä lopputulosta etukäteen. Netistä löysin ainoastaan pieniä sateenvarjon kokoisia päivänvarjoja, mutta en yhtään isoa, aurinkovarjon kokoista pitsivarjoa, joten en voinut ottaa opiksi muiden kokemuksista. Tämän alla on jotenkin satumainen tunnelma :) Päätynupin pesin ja nyt se suorastaan loistaa valkoisena. Itselle muistiin, kankaanmenekki 2,5 m kun leveys 150 cm, jos vaikka joskus päädyn vaihtamaan kankaan. Minäkin sain kokeilla istumista pitsivarjon alla kirppistuolillani. Teemaan sopivasti join iltapäiväkahvit vaaleanpunaisesta kupista, kukkatyynyillä istuen. Tämä rottinkituoli on muuten menossa kasvihuoneeseeni ja Miehelle on etsinnässä samanlainen. Kasvihuone tosin on toistaiseksi vain visio päässäni :)
Ihanaa torstaita!

13 kommenttia:

 1. Ihastuttavan romanttinen..minulla olisi joutavana puutarhavajassa juurikin samanlainen varjo...ja Virosta tuotua pitsiä.Voisi tehdä tuollaisen söpöyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Seija! Söpö ja romanttinen se todellakin on :) Jos varjossasi on vanha kangas tallella ja saat siitä kaavan, niin suosittelen tekemään!

   Poista
 2. Voi miten IHANA, saahan matkia!!???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi!! Tottakai saa matkia :) ja tiedoksi, että se on luonnossa ihanampi kuin kuvissa!

   Poista
 3. Oi, miten suloinen♡ Minä myös "varastan" idean😊!
  Jos vaikka ensikesänä kokeilisin tehdä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos, Tarja! Kannustan "varastamaan" idean ja tekemään :) Tämä on niin ihana ja tytöt ovat siihen ihan ihastuneita (minä myös!) :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttava varjo! Kyllä tytöt saavat olla onnellisia ja kiitollisia noin aikaansaavasta äidistä :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari! Ja sydämellinen kiitos saamastani henkilökohtaisesta palautteesta :)

   Poista
 6. Valtavan suloinen päivänvarjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eerika! On aina kiva, kun oma tuunaus onnistuu :)

   Poista
 7. Loistava idea! En olisi itse keksinyt tuunailla vanhaa päivänvarjoa :)

  VastaaPoista
 8. Piti vielä laittaa että ihanan romanttinen♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna. Jostain nämä ideat tulevat. Yleensä kun yritän tehdä lapsille jotain heitä miellyttävää, niin keksin jotain ja sitten se pitää heti toteuttaa :)

   Poista