lauantai 27. joulukuuta 2014

joululomalla

Joululomalla on ollut aikaa tehdä käsitöitä. Näitä pellavanvärisiä lapasia on valmistunut kaksi paria tytöille rukkasten alle. Resori on tuollaista minipalmikkoa, ovat todella napakat rukkasten alla. Ja niiden kelsirukkasten alle on puikoille päässyt luonnonvalkoinen lanka :) Täydelliset talvisäät ovat hellineet meitä ja olemme tehneet pitkiä kävelylenkkejä. Pulkat ovat myös olleet ahkerassa käytössä. Pergola sai oman joulukuusen ja talon ulkopuolelle portaita reunustamaan teimme jäälyhtyjä. Kolmas jäälyhtypari on vielä jäätymässä. Tunnelmallista joululoman jatkoa :)

5 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia :o) taidan itsekin kokeilla tuota minipalmikkoa lapasen varteen ensikerralla, näytti niin kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari. Minipalmikko on tosi näppärä, ei tarvitse edes apupuikkoa :)

   Poista
 2. Ihanan näköistä, sekä sisällä että ulkona!
  Pitäisikin kokeilla tuota minipalmikkoa, käy varmaan sukanvarteenkin.
  Nyt tulin kuitenkin kysymään neuvoa Animator nukkien mustikkamekkoihin. Että miten ne on lyhyesti tehty ja onko sinulla silmukkamääriä ylhäällä? Mekon pitsiosuus näyttää ihan selkeältä, mutta onko yläosa tehty niin, että ensin tehdään miehusta ja sitten tehdään olkaimet erikseen ja ommellaan lopuksi kiinni miehustaan?

  Työmatkavirkkaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, työmatkavirkkaaja :) Tuo minipalmikko käy mielestäni sekä lapasiin että sukkiin. Yritän kaivaa jostain noiden mustikkamekkojen silmukkamääriä, palaan asiaan, toivottavasti pian :)

   Poista
  2. Olen saanut tämän virkattujen mekkojen ohjeen blogisisarelta lumivalkeaa.blogspot.fi. Koska ohje ei ole yleisesti jaossa netissä ja olen saanut sen henkilökohtaisesti, en oikein voi laittaa sitä tänne jakoon.
   Idea miehustassa on, että ensin virkataan suorakaiteen mallinen osa. Kun se on halutun korkuinen tehdään käsien kohdille ketjusilmukoista "sillat". Edestakaisin virkkuuta jatketaan, mutta silmukoita kevennetaan aina kjs-sillan ja suorakaidelapun yhtymäkohdassa, eli kaksi per hiha joka kerros. Tämä on oikeasti todella nerokas tapa tehdä virkattu mekko. Yritin etsiä, mutta en löydä vastaavaa ohjetta netistä. Toivottavasti tästä on jotain apua, tai ainakin tiedät, mistä ohjetta voi mahdollisesti kysyä.

   Poista