sunnuntai 7. joulukuuta 2014

7. luukku tonttutanssi

Tähkäpää ja Pocahontas saivat viimeinkin toivomansa tonttulakit :) Nukkien punaisista boleroista oli jäänyt lankaa yli, joten päätin tehdä tonttulakit tästä aavistuksen kimaltelevasta langasta. Myös valkoista pörrölankaa löytyi lankakorista; kulkuset on kierrätetty vanhoista tonttulakeista. Huopikkaat tein omalla ohjeella. Käsityöliikkeestä löysin huopikkaiden tyyliin sopivaa nauhaa. Töppösten pohjaan leikkasin vanhoista nahkakäsineistä pohjat, jotka liimasin huopikkaisiin kiinni. Nyt kelpaa nukkien tanssia tonttutanssia ulkona lumessa :) Iloista sunnuntaita!

7 kommenttia:

 1. Ihanat asut!! Ja kiitos vielä kerran huopikkaiden ohjeesta! En ole vielä ehtinyt tehdä omille nukeille, mutta olen hyvin iloinen että löysin ohjeesi. Hienoja juttuja olet tehnyt nukeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eliisa. Ja kiva, jos ohjeestani on muillekin iloa :)

   Poista
 2. onko sulla ohjetta nuille tonttulakeille, pitäs tehdä tytön tähkäpäälle ja bellelle

  VastaaPoista
 3. Yritän kirjoittaa tonttulakin ohjeen tänne mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
 4. voi ihana sitä jään oottamaan :)

  VastaaPoista
 5. TONTTULAKKIEN OHJE
  Tein tonttulakit lankorista löytyneellä punaisella langalla, sukkapuikot 4. 56 silmukkaa. Alkuun 3 kerrosta 2O 2N, sen jälkeen kaikki silmukat oikein. 20 krs sileää sitten kahden silmukan kavennus taakse keskelle (nosta 1s, neulo 2 s yhteen, nosta nostettu silmukka yhteen neulottujen silmukoiden yli). Tällaiset 2 s:n kavennukset joka 6. krs yhteensä 10 kertaa. Sen jälkeen samanlaiset kavennukset joka 4 krs yhteensä 5 kertaa. Sitten samanlaiset kavennukset joka toinen kerros, kunnes silmukoita jäljellä 8. Neulo koko kierros 2 s koko ajan yhteen, vedä lanka viimeisten 4 s läpi. Päättele ja kiinnitä kulkunen. Ihania neulomishetkiä! Ja ei ne kavennukset niin tarkkoja ole, kunhan kaventaa aina samassa kohdassa (takana keskellä).

  VastaaPoista
 6. kiitos pitää alkaa tekeen ku virkatut mekot on valmiit, ku ei voi kuin myöhään illasta ku lapsi nukkuu..joululahjaksi tarkoitus

  VastaaPoista