sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Tintti -synttärit

Kuopuksen sukulaissynttärit ovat onnellisesti ohi:) Kaverisynttärit on ulkoistettu, joten oli kiva panostaa täysillä pojan valitsemaan teemaan: Hergén Tintti. Tintti on pojalle tuttu piirretyistä, isän vanhoista sarjakuvista ja tietenkin uusimmasta Tintti-elokuvasta.
Takan reunukselle tein Tintti-aiheisen asetelman. Autot ja muutama hahmo meiltä jo löytyikin, ja muutaman uuden tilasin netistä. Hauska taulu on huuto.netistä ja synttäreiden jälkeen se tulee pojan huoneeseen.
Pöytäliinan ompelin sinisenturkoosista pilkullisesta puuvillapopliinista. Lasien virkaa hoiti lasiset tuoremehupullot, jotka olimme lasten kanssa koristelleet teemaan sopiviksi Miloun kuvilla. Paperipillit sopivat kivasti pikkupulloihin. Juliste tuli Tintti -palapelin mukana ja laitoin sen olemassaoleviin kehyksiin.
Herkkuja oli hauskaa ideoida ja kaikki lapset auttoivat mielellään, varsinkin kaksoset. Suklaakolikot ja hedelmätikkarit olivat ihan tavallisia, kunnes niihin kiinnitettiin Tinttiaiheisia kuvia. Sikarit ovat ruokakaupan suklaakuorutteisia Havana -keksejä, kuin tehtyjä sikareiksi :) Sikarit löysivät kotinsa Maileg -hiiren kodista, sikarilaatikosta. Tintin sikarikääreet ovat Miehen ansiota. Hän etsi sarjiksesta oikean kuvan ja kopioi logon, jonka lapset sitten leikkasivat ja kääräisivät sikarin ympärille. Aitoja käsinkoristeltuja sikareita.
Huomaa myös Tintti-sarjiksella päällystetty peltitölkki, jossa on lusikoita. Porkkanamuffinit koristeltiin kapteeni Haddockin lausahduksilla, jotka jaksavat naurattaa kuopusta.
Tintti koristaa täytekakkua :)
Juhlat on juhlittu ja melkein kaikki korjattu paikoilleen. Tässä vielä kuva viirinauhasta, jonka tein leikkaamalla vanhoja Tintti-sarjiksia ja kiinnittämällä ne nauhaan. Minulla oli kaksi ruotsinkielistä Tintti-sarjista, jotka olin ostanut iäisyys sitten ruotsinkielen kirjoituksia varten (siis harjoitellakseni ruotsia), nyt niistä tuli paitsi viirinauhat niin loistavaa kuvamateriaalia karkkeihin.
Kuopus halusi pukeutua ihailemansa hahmon mukaan. Paita ja neule löytyivät pojan vaatekaapista, mutta polvihousut olen ommellut kirpparilta löytyneestä naisen hameesta :) Myös punaiset kengät lähtivät kirppikseltä mukaan.
Onnea on pieni poika, joka eläytyy täysillä ja onnea on olla pienen pojan äiti, joka saa toteuttaa näitä unelmia :) :) :)

8 kommenttia:

 1. Kiva teema, hienosti myös koko perheen voimin toteutettu. Onnea sankarille.

  VastaaPoista
 2. Totisesti ihanat synttärijuhlat! Huikeita juttuja, joista voi ottaa mallia - kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että miten hienot synttärit olette järjestäneet, varmasti onnellinen päivänsankari.

  VastaaPoista
 4. Onnea! Ihan mahtavia juttuja!!! :)

  VastaaPoista
 5. Tulin pitkästä aikaa kurkistelemaan blogiasi. Selasin eritoten kaikkea virkattua, mutta lopulta rupesin lukemaan näitä tuoreempiakin juttuja. Hienon hienot synttäritarjoilut olette saaneet koko perheen voimin tehtyä. Wow!

  VastaaPoista
 6. Vau, mitkä teemasynttärit! Kaikki viimesen päälle laitettu! Ja voi, mikä Tintti tuo päivänsankari! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille ihanista kehuista! Synttärit olivat todella onnistuneet ja mikä parasta ne toteutettiin koko perheen voimin :) Kyllä netti on aivan mahtava keksintö, kun ideoita löytyy vaikka millä mitalla ja itse voi miettiä, miten ideat toteuttaa:)

  VastaaPoista