maanantai 18. marraskuuta 2013

neitien talvipipot hopeisin somistein

Kudoin tytöille uudet talvipipot heidän toivomissaan vaaleanpunaisen ja pinkin sävyissä.
Ohje löytyy Novitan sivuilta, malli on Kotivinkin pipokilpailun voittaja. En löytänyt ohjeessa viitattua ruutukaaviota, joten katsoin kuvaa ja sovelsin. Lankana Dropsin Andes, pyörö- ja sukkapuikot 5, silmukoita 84 ja 88 (v.pun aavistuksen isompi). Kavennukset ihan omasta päästä ;)
Ohjeen kukka ei onnistunut, mutta sitten tytöt onneksi kertoivatkin haluavansa rusetit. Hetken googlailtuani toteutin rusetit omasta päästä 16 silmukan pötkylöinä, 22 ja 24 krs.
Pötkylän toinen pää on päätelty kutomalla kaksi silmukkaa kahdelta puikolta yhtä aikaa yhteen. (kutsutaankohan tätä kolmen silmukan päättelyksi?). Toisen pään virkkasin kiinteillä silmukoilla yhteen. Langat rusettien molemmista päistä päättelin liian kireälle, jotta rusetti sai kauniimman muodon. Rusetin keskikohdan ympärille pyöritin lankaa kireälle kerälle.
Hahmottelua ja suunnittelua. Tupsut ja ne pienet ekstrat puuttuu vielä. Tupsun sisään keksin kieputtaa muutaman kierroksen hopealankaa; en tiedä erottuuko ekassa kuvassa. Rusetin ympärille ompelin hopeanauhaa, pienet hopeiset mitalit olisivat olleet piste i:n päälle, mutta sellaisia minulta ei löytynyt. Katsotaan, josko jossain törmään sellaisiin.
Onnellisina uusista pipoistaan :) Näille neideille on aina niin ihana tehdä jotain, sillä vastaanotto on joka kerta yhtä vilpittömän onnellinen :) Mutta missä olet talvi? Me niin odotamme jo lunta ja pakkasta :)

EDIT: pipolinkki on korjattu, kiitos mieheni it-avun. Kiitos anonyymille palautteesta ja Maijalle vastauksesta!

6 kommenttia:

 1. Kauniit pipot tytöillä ja sitä lunta saisi todellakin jo tulla.

  VastaaPoista
 2. Hei,

  kiitos taas ihanasta ohjeesta.

  Oletko hiljattain katsonut ohjetta Novitan sivuilta? Minulle nimittäin ilmoitti, ettei ohjetta löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googleta kotivinkin pipokilpailu ,sieltä löytyy ohje.

   Poista
 3. Tytöt saivat tosi kauniit pipot! Olisi kyllä ihanaa, jos tulisi lunta tähän pimeyteen :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille pipojen kehuista! Pipojen valmistumisen jälkeen löysin askarteluliikkeestä metalliperhoset, eli hopeiset nauhat menee vaihtoon ja tilalle liitelee perhoset :)

  VastaaPoista