keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Keittiöremppa minimaailmassa

Lundby-nukkekodin keittiö on valmis ison remontin jälkeen.

Remontti lähti todellisesta tarpeesta, sillä Lundby-laatu (?!) oli pettänyt meidät pahemman kerran: keittiön taso oli irti, kaakelit repsottivat, uunin luukkua ei saanut kunnolla kiinni y.m. Keittiö oli rakennettu moduuleista ja minä rohkeasti "rikoin" moduulit, irrotin kodinkoneet ja sähköjohdot. Palasista lähdin suunnittelemaan uutta, tavoitteena hyödyntää vanhasta keittiöstä niin paljon kuin mahdollista

Punainen väri oli liian räikeä ja muutenkin halusimme tyttöjen kanssa keittiöstä yksinkertaisemman. Tavoite oli maalaisromanttinen, valkoinen keittiö.

Kerros pohjamaalia ja useampi kerros valkoista askartelumaalia peitti punaisen värin. Keittiön alkuperäinen taso muodostui useammasta erillisestä palasta, mitkä korvasin yhtenäisellä vanerilevyllä. Lakattuun vanerilevyyn porasin reiän tiskiallasta varten. Yläkaappeja emme halunneet ollenkaan, niiden tilalle tulee ehkä avohyllyt jossain vaiheessa. Alakaapit, uunin ja jääkaapin liimasin puurimaan kiinni, jotta keittiö on tukeva lasten leikeissä ja yleisilmeeltään yhtenäinen ja siisti. Myös lattian uusiminen on työlistalla. Vinkatkaa, jos tiedätte, mistä saa valkoista lautaparketti-paperia.

Tämän pienen taulun askartelin kangaspalan ympärille. Kehykset tein nukkekotilistoista, jotka vahasin puuvahalla. Jiirisahalla sain täydelliset kulmat.

Lopuksi vielä ennen kuva. Pahoittelen kuvan huonoa laatua, se on suurennos paljon pienemmästä kuvasta. Lopputulokseen olemme kaikki tyytyväisiä :)
Kivaa keskiviikkoa teille kaikille!

3 kommenttia:

  1. Ihanasti uudistettu. Mulla on hyvässä kunnossa oleva Lundby lapsuudestani, jota kyllä tekisi mieli tuunata, mutta pelkään, etten onnistu siinä, kun en ole ehkä tarpeeksi pikkutarkka. Ja toisaalta retroversiokin on aika hauska.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanna ja Stiina! Retrossa on ehdottomasti oma viehätyksensä. Tuunaus kannattaa mielestäni aloittaa jostain pienestä projektista ja kokeilla, miltä se pipertäminen minimittakaavassa tuntuu :)

    VastaaPoista